Spor
27 Ağu 2024 20:18 Son Güncelleme: 27 Ağu 2024 20:20

Ferdi Kadıoğlu'nun Brighton'a transferi resmen açıklandı! Dudak uçuklatan rakam ortaya çıktı!

Fenerbahçe, Ferdi Kadıoğlu'nun transferi konusunda Brighton ile görüşmelere başlandığını açıkladı. KAP'a yapılan açıklamada Ferdi'nin İngiliz ekibine transferi resmileşti. Sarı-lacivertliler, Ferdi'nin transferinden yaklaşık 40 milyon Euro'luk bir gelir elde edecek. Ferdi Kadıoğlu'nun Brighton'a transferi aynı zamanda Türk futbol tarihinin en pahalı oyuncu satışı olarak da listenin başına yazıldı.

Fenerbahçe, Ferdi Kadıoğlu'nun transferi konusunda Brighton ile görüşmelere başlandığını açıkladı. Fenerbahçe: "Futbol A Takımı oyuncularımızdan Ferdi Erenay Kadıoğlu'nun, İngiltere'nin The Brighton and Hove Albion FC kulübüne transferi konusunda görüşmelere başlanmıştır."

5+1 YILLIK SÖZLEŞME

Ferdi Kadıoğlu'nun Brighton'dan yıllık 3.5 milyon Euro kazanacağı öğrenilirken toplamda 6 yıllık resmi sözleşmeye imza attığı aktarıldı.

FENERBAHÇE'NİN KAZANACAĞI RAKAM BELLİ OLDU

Fenerbahçe'nin bu transferden bonuslarla birlikte toplam 40 milyon Euro'yu bulabilecek bir gelir elde edeceği öğrenildi. Sarı-lacivertliler aynı zamanda Ferdi'nin sonraki satışından %10 pay alacak.

EN PAHALI OYUNCU OLDU

Daha önce Sacha Boey'da bulunan 30 milyon Euro'luk en pahalı satış rekoru bu transferle birlikte Ferdi Kadıoğlu'na geçti.

FERDİ'NİN FENERBAHÇE KARİYERİ

2018 yılında Fenerbahçe'ye imza atan Ferdi Kadıoğlu, 203 maçta 18 gol, 22 asist katkısında bulunmuştu.