Spor
23 Ağu 2024 21:04 Son Güncelleme: 23 Ağu 2024 21:22

Ferdi Kadıoğlu yuvadan uçuyor

Fenerbahçe forması giyen Ferdi Kadıoğlu'nun İngiltere Premier Lig ekiplerinden Brighton'la anlaşmaya vardığı ve takımla vedalaştığı belirtildi.

Transfer döneminin en çok konuşulan isimlerinden olan Fenerbahçe'de Ferdi Kadıoğlu'nun geleceği netleşiyor.

Sports Digitale'den Yağız Sabuncuoğlu'nun haberine göre İngiltere Premier Lig ekiplerinden Brighton ve Fenerbahçe, Ferdi Kadıoğlu transferi için anlaşmaya vardı.

Haberde 24 yaşındaki oyuncunun takım ve teknik heyetle vedalaştığı ve sağlık kontrolü için hafta sonu İngiltere'ye gideceği belirtildi.

Ferdi Kadıoğlu, ailesiyle birlikte saat 20.30'da Atatürk Havalimanı'ndan özel uçakla İngiltere'ye gitmek üzere İstanbul'dan ayrıldı.

KAZANACAĞI ÜCRET
Milli oyuncu, sağlık kontrollerinden geçtikten sonra İngiliz ekibiyle 5+1 yıllık resmi sözleşme imzalayacak. Ferdi, Brighton'dan yıllık 3.5 milyon euro kazanacak.
FENERBAHÇE'NİN KAZANACAĞI RAKAM
Fenerbahçe'nin bu transferden 30-35 milyon euro bonservis ücreti kazanması bekleniyor. Ferdi Kadıoğlu transferi için adı geçen bir diğer İngiliz ekibi Manchester United ise bonservisin yüksek olması nedeniyle bu transferden vazgeçti.
40 GOLE KATKI YAPTI
Güncel piyasa değeri 30 milyon euro olarak gösterilen 24 yaşındaki futbolcunun Fenerbahçe ile sözleşmesi 2026 yılına kadar devam ediyor. 2018 yılından bu yana Fenerbahçe'de oynayan Ferdi Kadıoğlu, sarı-lacivertli forma altında çıktığı 203 maçta 18 gol attı ve 22 asist yaptı.