Televizyon
15 Mayıs 2014 17:07 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:10

Fatih Portakal'a yayını kestiren protesto!

Soma'daki maden faciasıyla ilgili gelişmeleri olay yerinden ekran başındakilere aktaran Fatih Portakal, öfkeli kalabalığın protestosuyla karşılaştı, yayını kesti.

Manisa Soma'da yaşanan maden faciasını canlı olarak olay yerinden aktaran Fatih Portakal, yayın sırasında zor anlar yaşadı. Maden işçilerinin ve yakınlarının yaşadıklarını izleyenlere aktarmak isteyen deneyimli programcı, olay yerinde bulunan vatandaşların protestosuyla karşılaştı.

Röportaj yaptığı konuğu çevredeki vatandaşlar tarafından zorla yayından alınarak; 'Ölenlerin sayısını eksik göstermeyin' tepkisiyle karşılaşan Fox Ana haber sunucusu canlı yayında ne yapacağını şaşırdı. Acılı vatandaşları anlayışla karşılamaya çalışsada moralinin bozulduğu her halinden belli olan başarılı sunucu haberini yarıda keserek ekipteki arkadaşlarından başka bir haber için hazırlanan görüntülerin yayına verilmesini istedi.

Esra Erol'un programında özellikle deyinmişti : 'İşçilerin sayısını gerçekten bilmiyorlarsa...' Yaşadıkları an be an kameralara yansıyan Fatih Portakal'a gösterilen tepkinin üzerine akıllara ilk gelen görüntü ise Esra Erol'un programında yaptığı açıklama oldu. Portakal, Esra Erol'un programında işçi sayılarının eksik gösterilmesine tepkisini açıkça dile getirerek şu şekilde konuşmuştu:

'Her zaman yaşanıyor bu durum. Kriz masası kuruluyor böyle durumlarda fakat o kriz masası ne yapacağını çok bilmiyor bence. Ben birşey sormak istiyorum, siz tahmin edebiliyor musunuz devletin içeride kaç kişi olduğunu bilmediğini? Bence biliyor. Ama infial olacağını düşündüğü için açıklamıyorlar. Eğer ki bilmiyorlarsa zaten onların çok büyük acizliğidir. içeride kaç kişi olmadığını bilmek hem özel şirketin hem devletin acizliğidir.'