Gündem
09 Eki 2024 10:33 Son Güncelleme: 09 Eki 2024 10:38

Fatih Altaylı'dan ‘yusuf yusuf korkuyorlar’ çıkışı! 'Domuz eti' skandalına çarpıcı yorum…

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın denetimleri kapsamında ürünlerinde domuz eti tespit edilen ünlü köfte zinciri isminin açıklanmasını mahkeme kararıyla engelledi. Konuyla ilgili değerlendirme yapan gazeteci Fatih Altaylı, “Bu çok meşhur bir köfteci. Adını burada veremiyoruz. Onlar da büyük ihtimalle adları duyulacak ‘yusuf yusuf’ korkuyorlardır” ifadelerini kullandı.

Tarım ve Orman Bakanlığı, 2 Ekim’de taklit-tağşiş yapılan ve sağlığı tehlikeye düşürebilecek gıdalar listesini yayımladı. Yiyeceklerinde domuz eti tespit edilen işletmelerin isimleri kamuoyu ile paylaşılırken, bunlardan birinde istisna yaşandı.

MAHKEME KARARIYLA ENGELLEDİ

Tarımdan Haber Genel Yayın Yönetmeni Sadettin İnan, bir et firmasının domuz eti listesinde yer aldığını ancak bu firmanın konuyu mahkemeye taşıyarak yürütmeyi durdurma kararı aldığını belirtti.

Ürünlerinde domuz eti tespit edilen işletmeler gündemdeki yerini korurken, ünlü köfte zincirinin mahkeme kararı aldırarak isminin açıklanmasını engellemesi tepkilere neden oldu.

Türkiye’nin konuştuğu ‘domuz eti’ skandalına ilişkin gazeteci Fatih Altaylı’dan dikkat çeken bir yorum geldi.

"200'E YAKIN ŞUBESİ VAR"

Kendisine ait YouTube kanalında değerlendirmelerde bulunan Altaylı, isminin açıklanmasını mahkeme kararıyla engelleyen firmanın Türkiye’nin en meşhur köftecisi olduğunu ve 200’e yakın şubesi olduğunu belirtti.

İşletmenin günde 100 tona yakın köfte ve döner üretip sattıklarına dikkat çeken Altaylı, “O firmaya büyük zarar verebilecek bir iş. Mahkeme kararıyla bu yayını durdurmuşlar” dedi.

"YUSUF YUSUF KORKUYORLARDIR"

Altaylı, sözlerine şöyle devam etti:

“Burada garip olan şu, bunca firma durduramıyor da bunlar nasıl durduruyor? Bu çok meşhur bir köfteci. Adını burada veremiyoruz. Yarın bir gün tazminat davası açarlar diye kimse de veremiyor. Onlar da büyük ihtimalle adları duyulacak diye ‘yusuf yusuf’ korkuyorlardır.

Zannediyorum ki, hiçbir zaman o firmanın adı en azından mahkeme sonuçlanıncaya kadar duyulmayacaktır.”

BAHSİ GEÇEN İŞLETME KÖFTECİ YUSUF MU?

Sosyal medyada söz konusu işletmenin Köfteci Yusuf olduğu iddia edilirken, Altaylı’nın da ‘yusuf yusuf’ benzetmesi yapması iddiaları güçlendirdi.

KÖFTECİ YUSUF'TAN 'DOMUZ ETİ' İDDİLARI SONRASI AÇIKLAMA

Öte yandan, ‘domuz eti’ iddialarından sonra dün (8 Ekim) Köfteci Yusuf’tan açıklama geldi.

Gazete Pencere'den Leyla Aydoğan'a konuşan Köfteci Yusuf'un avukatı Ali Uslu, konu hakkında bilgi sahibi olmadığını belirtti. İddialara cevap verip vermeyeceği sorusuna da 'cevap vermeyeceğim' diyerek geçiştirdi.