Fatih Altaylı'dan flaş asgari ücret tahmini! "Felaket bir şey olacak"

Eylül ayının sonuna yaklaşılırken kulisler asgari ücret senaryolarıyla yankılanmaya başladı. Ara zammın yapılmadığı asgari ücretin 2025'te ne kadar olacağı tüm çalışanların merak konusu. Fatih Altaylı'dan da asgari ücretle ilgili karamsar bir açıklama geldi. Yapılacak zam oranını açıklayan Altaylı, 'Felaket bir şey olacak. Türkiye sosyal patlamaya gidecek' dedi.

Fatih Altaylı'dan flaş asgari ücret tahmini! "Felaket bir şey olacak" - Sayfa 1


Asgari ücret 2025 yılında ne kadar olacak? Hem asgari ücretlileri hem de özel sektör çalışanlarını yakından ilgilendiren konuyla ilgili uzmanlardan tek tek açıklamalar gelmeye başladı.

19
Fatih Altaylı'dan flaş asgari ücret tahmini! "Felaket bir şey olacak" - Sayfa 2

SOSYAL PATLAMA, ERKEN SEÇİM...

Kimine göre yapılan zam oranı çalışanı tatmin edecek kimine göre çalışanı daha da fakirleştirecek. Gazeteci Fatih Altaylı da 2025 asgari ücretinin çalışanı daha fakirleştireceğini savundu.

29
Fatih Altaylı'dan flaş asgari ücret tahmini! "Felaket bir şey olacak" - Sayfa 3

Karamsar bir senaryo çizen Altaylı hesap yapıp 'çalışan 3'te 1 oranında fakirleşecek' dedi. Ayrıca olası zam senaryosunda sosyal bir patlamanın da olabileceğini onun da erken seçim kararına neden olacağını savundu. Peki Fatih Altaylı'ya gösre asgari ücret ne kadar olacak?

39
Fatih Altaylı'dan flaş asgari ücret tahmini! "Felaket bir şey olacak" - Sayfa 4

"HEDEF ENFLASYONA GÖRE ZAM YAPACAKLAR"

İşte Altaylı'nın açıklamalarından satır başları; Normalde olması gereken enflasyon oranında zam yapılıyor. Enflasyonda yıl sonunda TÜİK'e göre bile 50 % civarında bir şey olacak ve buna göre de bir zam yapılması lazım. Ancak biliyoruz ki Mehmet Şimşek'in açıklamalarından ve IMF'den aslında adı konmamış gizli bir yarım yamalak program uygulatan IMF'nin açıklamalarından biliyoruz ki zamları gerçekleşmiş enflasyona göre değil hedef enflasyona göre yapmak lazım.

49