Gündem
25 Eyl 2024 14:45 Son Güncelleme: 25 Eyl 2024 14:47

Fatih Altaylı’dan dikkat çeken İmamoğlu sözleri! ‘AKP, siyasi yasak getirtebilir, çünkü çaresizler…’

Fatih Altaylı, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkındaki dava ile ilgili çarpıcı bir yorumda bulundu ve “AKP, İmamoğlu'na siyasi yasak getirtebilir, çünkü çaresizler” dedi.

Gazeteci Fatih Altaylı, hakkında siyasi yasak ve 2 yıl 7 ay hapis cezası verilen İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun cezasının onanma ihtimaliyle ilgili olarak, "AKP, Ekrem İmamoğlu’nu mahkum etmenin daha doğrusu mahkumiyetini onaylayarak siyaset dışı bırakmanın ve olası bir Cumhurbaşkanlığı adaylığını engellemenin aleyhlerine olacağını tahmin etmeyecek kadar körleşmiş olabilir mi!" dedi.

Fatih Altaylı, bugünkü yazısında 2019'daki İstanbul seçimlerinin AK Parti'nin talebiyle iptal edildiğine, ikinci seçimde İmamoğlu'nun daha büyük bir farkla kazandığına atıf yaparak şunları kaydetti:

"Her ne kadar çeşitli iç ve dış olaylarda aldıkları tavırla ciddi bir uzak ve hatta yakın görüş bozukluğundan mustarip oldukları anlaşılıyor olsa da, İmamoğlu’na yargıyı kullanarak getirecekleri bir yasağın kendilerine faydalı olmayacağını bilecek kadar siyasi akılları kalmıştır diye düşünüyorum. Çünkü benzerini İstanbul’da 2019’da denediler, başlarına geleni gördüler. Ama yine de yapacaklarını zannediyorum. Çünkü çaresizler. Durumları son dakikalarda bir gole ihtiyacı olan bir futbol takımının bütün riskleri göze alıp, kaleciyi de santrfora yollamasına benziyor.

Mevcut durumda yani İmamoğlu’nun Cumhurbaşkanı adayı olması durumunda seçimi kaybedeceklerinden kuşkuları yok. O zaman durumu, yani statükoyu değiştirmek lazım. Ekrem İmamoğlu’nu oyun dışı bırakmak işlerine gelecek."