Polemik & Kulis
26 Tem 2006 08:37 Son Güncelleme: 19 Kas 2018 12:46

FATİH ALTAYLI LOLİTA SERGİSİNE ATEŞ PÜSKÜRDÜ: REZALET! RTÜK BAŞKANI KENDİ EVLADINI BÖYLE BİR YARIŞMADA GÖRSE...

Tutucu biri sayılmam ama "edepsizliğe" karşı çıkarım. Manken adayı diye sunulanlar alenen çocuk... Bir an kendi kızımı düşündüm. "Rezalete" ad koyamadım. RTÜK Başkanı Zahit Akman, evladınızı böyle bir yarışmada görmek ister misiniz?..

FATİH ALTAYLI LOLİTA SERGİSİNE ATEŞ PÜSKÜRDÜ: REZALET! RTÜK BAŞKANI KENDİ EVLADINI BÖYLE BİR YARIŞMADA GÖRSE...

Bilirsiniz, pek tutucu biri sayılmam. Ama "edepsizliğe" genelde karşı çıkarım. Yazacaklarımı böyle değerlendirin lütfen.
Geçen pazar akşamı televizyon kanalları arasında dolaşırken, Star TV'deki bir yarışmaya gözüm takıldı. Benzerlerini yurtdışında izlediğim bir yarışmanın Türkiye versiyonu yapılıyordu: Deniz Akkaya ile Top Model.
İşten anladığı varsayılan bir juri model adaylarını eleştiriyor ve vatandaşlar da SMS yoluyla eliyordu. Programı biraz izleyince gözlerime inanamadım.
15-16 yaşında kız çocukları boyanmış, süslenmiş arzı endam ediyor, juri üyeleri Deniz Akkaya, Armağan Çağlayan, Cengiz Abazoğlu ve Uğurkan Erez de bu çocukların "mankenlikleri" konusunda "ahkam kesiyorlar." Manken adayı diye sunulanlar alenen çocuk. Genç kızlığa adım atmaya hazırlanan çocuklar. Bir an kendi kızımı düşündüm. Bu düşünceyi hızla kafamdan uzaklaştırdım. İçim kaldırmadı. Ufacık kızlar orada geziyor, televizyon başında yüzbinler, belki de milyonlar onlara
"oy veriyor." Henüz gelişimini tamamlamamış çocuklara juri üyeleri "estetik ameliyat olmalarını" tavsiye ediyor, bazılarını milyonların önünde aşağılıyor.
Ne diyeceğimi, ne düşüneceğimi bilemedim. Yapılan "rezalete" ad koyamadım.
Çok iyi biliyorum ki, o televizyon kanalının sorumluları kendi kızlarını asla böyle bir yarışmaya sokmazlar, böyle dolaştırmazlar.
Ya RTÜK Başkanı Zahit Akman, siz kendi evladınızı böyle bir yarışmada görmek ister misiniz?
Kendi çocuğunuzu görmek istemediğiniz bir yerde başkalarının çocuklarının görünmesinden hoşnut musunuz!