Ayrıca Meta yöneticileri Andrew Bosworth ve Nick Clegg'in eylülde paylaştığı bir blog yazısında Metaverse projesi hakkında şu ifadeler yer aldı: "Kullanım koşullarının, gizlilik kontrollerinin ve güvenlik önlemlerinin yeni teknolojilere uygun olmasını ve insanları güvende tutmasını sağlamak için çalışıyoruz. Herhangi bir şirket tek başına bu işi yapmayacak. Doğru yapılması için endüstri genelinde uzmanlarla, devletlerle ve düzenleyicilerle işbirliği yapılması gerekecek."
Meta Artırılmış Gerçeklik ve Sanal Gerçeklik Başkanı Bosworth geçen ay, sanal evrende kontrolü elden bırakmayacaklarını ve "güvenli bir ortam" hedeflediklerini söyledi. Samantha Cole imzasıyla yayımlanan haberde de eski adıyla Facebook'un, platformlarında cinselliğe karşı katı bir politika izlediğine dikkat çekildi: "Facebook'un, dünyanın en büyük sosyal medya platformlarını yönetme şekline bakarak Metaverse'ün tamamen cinsiyetsiz bir dünya olacağını varsayabiliriz."
Zira şirket, platformlarında çıplaklığı 2008'de yasaklamış ve kadınların meme ucunu içeren gönderileri silmeye başlamıştı. Vice, şirketin giderek daha katı politikalar izlediğinin altını çizdi.
Haberde, yıllardır varlığını sürdüren sanal dünyalarda seksin önemli bir unsur olduğu vurgulandı. Bunlardan biri 1990'larda epey meşhur olan metin iletileri temelli çok oyunculu zindan oyunları (multi user dungeons). Bu fantastik rol yapma oyunlarında, kullanıcıların internette zaman geçirdiği kişilerle buluşup görüştüğü ve hatta bazı kişilerin evlendiği bile yazıldı: "Bu dünyalar genellikle sadece sanal seks için inşa edilmedi. Ancak cinsellik yine de özel mesajlarda ve gizli odalarda ortaya çıktı."
1999'da Everquest, 2003'te Second Life gibi görselliğin de olduğu çevrimiçi rol yapma oyunlarında da cinsellik ön plana çıktı. Vice, 18 yıl geçmesine rağmen Second Life'ın hala önemli bir oyuncu topluluğuna sahip olduğuna dikkat çekti. Oyunda striptiz kulüpleri ve eskortların da olduğu vurgulandı.