Gündem
21 Mar 2015 09:23 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:08

Facebook ile hayatımızda değişen 10 şey

Facebook icat edildiği günden beri biz fark etmeden pek çok şey değişti hayatımızda. Bunlardan en az 5 tanesinin sizin hayatınızda da değiştiğine eminiz...

2006 yılında kurulan Facebook’un 600.000.000’dan fazla kullanıcısı var. Bunun sebebi de ilk kurulan, bir başka deyişle bu kadar başarılı olan ilk sosyal ağ olması. Sizlere Facebook tarihçesi verecek değilim… Fakat gözlemlerimi paylaşmadan da edemeyeceğim. Facebook hayatımıza girdiğinden beri çok fazla şey değişti. Bu 10 maddeden fazlasını saymakta mümkün… Maddelere ve içeriklere dikkatlice bakarsınız en az 5 tanesini kendinizde görebilirsiniz. Eğer yok bana bu maddeler uymuyor diyorsanız, selamlar…

10. İnternet dolandırıcılığı haberleri arttı

Bunu hepimiz biliyoruz. Hatta bir kişinin intiharına sebep olduğu bile konuşuldu. Tehlikesi arttı, dolandırıcılığı arttı. İlk yıllarda Facebook’da ki sahte sevgililer çok meşhurdu. Neyse ki artık bu tarz haberler azaldı. Yine de dolandırıcılık olayları devam ediyor. Dikkat edin.

9. Aile ilişkileri azaldı

Facebook’ta o kadar çok vakit harcanıyor ki ya herkesin elinde bir telefon yada herkes bilgisayar başında. Bunu kalabalık bir aile ortamında gözlemleyebilirsiniz.

8. Kaliteli fotoğraf çeken telefonların değeri arttı

Kaliteli fotoğraf çeken telefonların değeri arttı. Sanki bu yeni telefon teknolojisi Facebook’un hayatımıza girmesini bekliyordu. Cicişler her anını bu telefonlarla, sosyal arkadaşlarıyla paylaşıyor, telefonunun değeri bir Trabzon hasırı kadar değerleniyor.

7. Sosyal arkadaşlarımız arttı ama gerçek arkadaşlarımızın sayısı aynı

“Ne çok arkadaşım var” gibi ironik bir cümle kurabilirsiniz… Bir anlamda gerçek arkadaşlarınızda seri bir iletişim sağlıyorsunuz, bu çok harika. Ama hiç selam vermediğiniz, yolda görseniz yüzüne bakmayacağınız kişilerle de arkadaş olmanın ne anlamı var. Pardon onlar sizi “beğen”iyordu…

6. Messenger öldü

Bazıları hiç bilmez, bazıları bu ölüme hayret eder, bazıları doğal karşılar… Ama herkes farkındadır katili Facebook oldu…

5. Gösteriş ve görmemişlik katlanarak çoğaldı

Önceden bu gösteriş ve görmemişliği Messenger fotoğrafları yada profil fotoğrafı sağlıyordu yada hiç olmadı, oluşturulan saçma sapan durum sözcükleri… Şimdi öyle mi? Hayır. Bir sinema filmi gibi artık herkes sizi izleyebiliyor.

4. Klavye ağaları çoğaldı

Bu benim en hassas noktalarımdan biri. Facebook ilk çıktığı zamanlar tavla, okey falan oynardım. Artık oynamıyorum çünkü ağalar buna müsaade etmiyor bende müsamaha gösteremiyorum!

3. Şirketlerin PR anlayışı değişti

Artık öyle bir hal aldı ki şirketler Google reklamlarını bıraktı Facebook reklamlarına para yatırır oldu. Giderek pahalanacak olan bu reklamlar şuan Google’dan daha ucuz.
Ünlü olmanın bir diğer yolu da Facebook oldu.

2. Yeni bir iş alanı ortaya çıktı

Yeni bir iş alanı oluştu artık. Bu iş alanın adı da Sosyal Medya Uzmanlığı. Gerekli mi? Evet, kesinlikle gerekli. Çünkü Facebook ünlüsü olmazsanız size itimat olmuyor. Bunu tüm ciddiyetimle söylüyorum. Bu iş kolu giderek büyüyecek fakat ileride işsizleri de çok olacak.

Maliyet açısında bilmeden kendiniz reklam vermeye sosyal hesabınızı yönetmeye kalkarsanız 3x lira maliyet harcarsınız. Bir sosyal medya uzmanı ise x lira ile bu işi halledebilir. Aman kötü uzmanlara kanmayın, robota (kötü kullanım) dönersiniz…

1. En kötüsü de kitaplar unutuldu

Cidden unutuldu. Çiftliğiydi, komik videolarıydı, arkadaşların eğlenceli iç geçirten fotoğraflarıydı derken unuttuk kitap okumayı. Hala, hiç eksiltmeden okuyanlar varsa onları tebrik ediyorum.

Bu haber ilk olarak Topuklu Haber sitesinde yayınlandı