Medya
15 Eyl 2010 04:53 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:37

EZEL'DE KENAN BİRKAN RÜZGARI! HALUK BİLGİNER HANGİ KİTABI OKUDU?

Ezel'e yeni katılan Kenan Birkan'ın tren garında Eyşan'ı beklerken okuduğu kitap merak konusu oldu.

‘Ezel’in yeni bölümü Kenan Birkan’lı haliyle başladı. Ezel, Eyşan, Ali, Cengiz... Hepsi birbirine girmiş durumda. Kenan Bey ortalığı iyi karıştırdı. Benim en çok dikkatimi çeken tren garında oturup milleti ayağına çağıran Kemal Bey’in okuduğu kitap. Önce Ezel geliyor, sonra Eyşan... Hepsi panik halde. Ama Kemal Bey sakin. Gidenin ardından kitabını açıp okumaya devam ediyor: Ivan Turgenyev’in Babalar ve Oğullar’ı. Sanırım Ezel’in bu sezon bize armağanı bu kitap olacak.

KURTLAR VADİSİ YETİŞMEDİ
Perşembe günü yayınlanacağı duyurulan ‘Kurlat Vadisi Pusu’ önümüzdeki hafta ekrana geliyor. Bu gecikmenin nedeni ekibin hem film hem de dizi için yoğun çalışması. İki ayrı ekip kurulmasına rağmen, çok önem verdikleri ilk bölümün çalışmaları tamamlanamadı. Ekip, iyi bir giriş yapmak için bir hafta daha beklemeye karar verdi. Fragmanı ile tartışmalara da yol açan dizi bu yıl da çok konuşulacak.

PASCAL NOUMA MİSAFİR OYUNCU
Pascal Nouma, klasik bir laf olacak ama, üzerine araştırma yapılması gereken bir ‘popüler kültür ikonu’. Bunu kim yaparsa hem iyi satar hem de yararlı bir iş yapmış olur. İşte Nouma bu hafta da, bana göre TRT’nin sezonun en iyi işlerinden biri, ‘Yerden Yüksek’te misafir oyuncu olarak cuma günü yayınlanacak bölümde ekrana çıkacak.

HAVUZ PROBLEMİ DİZİDE NASIL ÇÖZÜLECEK?
Bizim dizilerde mutlaka bir ‘gizlenen çocuk’ vardır. ‘Aşk ve Ceza’da Savaş Yasemin’e Çiçek ile evli olduğunu söyler. Bu arada Çiçek de Yasemin’in bir çocuğu olduğunu öğrenir. Havuz problemi gibi dizi. Tabii bunlar büyük acılar ve gözyaşları içinde dile getirilmelidir!

DARBE DİZİSİ GELİYOR!
Samanyolu TV’deki ‘Kollama’nın yeni sezonu başlıyor. Devletin kara kutusu olan kitap araştırılıyor. Nedir bu kitap? Darbe. Bakalım yeni sezonda son referandum sonuçlarından sonra daha bir açılır dizimiz!


REHBERiM

FIRAT PARLAK GÖTÜRÜYOR
Bu akşam ‘Komedi Dükkanı’ Star’da başlıyor. Ali Eyüboğlu CADDE’de yazmıştı; ‘Komedi Dükkanı’nın komutlarını veren Fırat Parlak ile Plato Film arasında sorunlar olmuş ve Fırat ayrılmaya karar vermiş. Ama Star’daki bölümlerde yer alacak. İyi ki de alacak. Çünkü ‘Komedi Dükkanı’nı dükkan yapan aslında Fırat Parlak. Onun o ses tonu vurguları olmasa, format hikaye. Ve bana göre ‘Komedi Dükkanı’ kanalın en çok izlenen yapımlarından biri olmaya aday bu akşamdan itibaren (20.00)

FİLMİN DOĞRU ADI
Bu akşam Cine 5’te enteresan bir film yayınlanıyor; ‘Mogadishu Welcome’ olarak yazılmış. Yönetmen Roland Suso Richter. Baktım filmografisine. Böyle bir film yok. ‘Jungle Child’ filmin adı. Televizyon ekolunden gelme genc bir Alman yönetmen. 21’inci İstanbul Film Festivali’nde ‘Der Tunnel’ isimli filmi gosterildi. Bu filmi epey ses getirdi. Hani içime doğdu bu akşam ekrana gelecek filmde enteresan olabilir. Kızıl Ordu (RAF) hikayesi. (20.45)

SAMANYOLU’NDA AKSİYON
Samanyolu TV bu saat diliminde pek film oynatmaz. ‘Beşinci Boyut’ vazgeçilmezidir. Daha doğrusu kanalda pek film oynamaz. Bir değişiklik olmuş. Pierce Brosnan’ın James Bond olma yolunu açan ‘Ölüm Treni’ filmini yayınlıyorlar. Epey oynadı televizyonlarda. Ama macera meraklılarına iletelim dedim (19.50)

Sina Koloğlu/Milliyet Cadde