EYT’nin kaldırılacağı endişesi arttı! Emeklilik sistemindeki değişiklik kulislerde konuşuluyor - Sayfa 2

2,8 MİLYON KİŞİ ÖNÜMÜZDEKİ SÜREÇTE EMEKLİ OLACAK

Emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) düzenlemesi geçen yıl mart ayında çıktı, nisan ayından itibaren de emekli aylıkları bağlanmaya başladı. Geçen yılın mart ayında 9 milyon 544 bin olan yaşlılık aylığı alanların sayısı 2,2 milyon kişi artarak bu yıl nisan ayında 11 milyon 722 bine yükseldi. EYT’den yararlanacak kişi sayısının toplam 5 milyona ulaşması bekleniyor. Buna göre, EYT kapsamında yer alan 2,8 milyon dolayında kişi önümüzdeki süreçte emekli olacak.

29
EYT’nin kaldırılacağı endişesi arttı! Emeklilik sistemindeki değişiklik kulislerde konuşuluyor - Sayfa 3

EYT’NİN MALİYETİ GÜNDEMDEN DÜŞMÜYOR

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, EYT’nin bu yılki maliyetinin 724 milyar TL olacağını söylemişti. AK Parti Genel Başkanvekili Mustafa Elitaş da, 5 yıllık maliyetin 300 milyar doları bulacağını ifade etti.

39
EYT’nin kaldırılacağı endişesi arttı! Emeklilik sistemindeki değişiklik kulislerde konuşuluyor - Sayfa 4

EMEKLİLİK SİSTEMİ DEĞİŞİYOR

Maliyet tartışmaları henüz bitmeden AK Parti kurmaylarından da yeni emeklilik sistemi üzerinde çalışıldığına dair açıklamalar da geldi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM’nin açılmasıyla başlayacak yeni yasama döneminde konuyu gündeme getireceklerini duyurdu.

49
EYT’nin kaldırılacağı endişesi arttı! Emeklilik sistemindeki değişiklik kulislerde konuşuluyor - Sayfa 5

EYT KALDIRILACAK ENDİŞELERİ ARTTI

EYT ile emeklilik hakkının geri alınacağı endişelerini, yeni emeklilik sistemi ile ilgili kulislerde konuşulanları Sosyal Güvenlik Yazarı Ahmet Kıvanç kaleme aldı. Ahmet Kıvanç, okuyucusunun “EYT düzenlemesinin iptal edilmesi, yasanın geri çekilmesi ve hak kazanmasına rağmen emekli olmayan kişilerin hakkının yanması gibi bir durum söz konusu olabilir mi?” sorusuna cevap verdi. Kıvanç, emeklilik ile ilgili kulislerde konuşulanları tek tek anlattı.

59