EYT’de kamu çalışanlarına özel maddeler! İşte prim, destek ve kredi detayları… - Sayfa 7

2-Memurlar ücretsiz izin dönemini borçlanarak emekliliğe hak kazanabilir mi?

Memuriyete 8 Eylül 1999'dan önce başlayanlar ücretsiz izin dönemini borçlanarak emekli olabiliyor. Memurluğa Ekim 2008'den önce başladıysanız aylıksız izinli geçen süreleriniz emeklilik yönünden eski derecenizde (Emekli Sandığı kapsamında) değerlendirilecektir. Bu durumda emeklilikten altı ay önceden aylıksız izin süresinin borçlanılması gerekiyor.

720
EYT’de kamu çalışanlarına özel maddeler! İşte prim, destek ve kredi detayları… - Sayfa 8

3-EYT kapsamında prim ve çalışma süresi koşullarını taşıyorum ancak Bağ-Kur'a prim borcu var. Emekli olduktan sonra ödeyebilir miyim?

SGK'nın emekli aylığı bağlaması için talepte bulunanların kendi sigortalılığı nedeniyle prim borcunun olmaması zorunluluğu bulunuyor.

820
EYT’de kamu çalışanlarına özel maddeler! İşte prim, destek ve kredi detayları… - Sayfa 9

Bu kural sadece prim borcu olan Bağ-Kur'lular için değil, SSK'daki çalışma süresi tek başına emekli olmaya yeterli olmayan Bağ-Kur borçluları için de geçerli. SSK'daki prim günleri emekliliğe yeterli de olsa Bağ-Kur borcu varsa emeklilik başvurusu kabul edilmiyor.

920
EYT’de kamu çalışanlarına özel maddeler! İşte prim, destek ve kredi detayları… - Sayfa 10

Öncelikle bu borcun kapatılması gerekiyor. Bankalar prim borcu olan EYT'lilere yönelik düşük faizli kredi imkânları sunmakta. Hatta bazı bankalar aylığınızı oradan almak koşuluyla hem promosyon vermekte hem de düşük faizli kredi kullandırıyor.

1020