EYT’de kamu çalışanlarına özel maddeler! İşte prim, destek ve kredi detayları… - Sayfa 15

7- Kamu çalışanlarının emeklilik dilekçesi verirken ayın başı ya da sonu gibi dikkat etmesi gereken bir tarih var mıdır?

Memurların hizmet süresi aybaşı ve ay sonu olarak hesaplanıyor. Ayın 15'inde görev maaşını alıp 16'sında emekli olanın hizmeti bir sonraki ayın 14'üne kadar esas alınırken, 15'i itibariyle de emekli aylığı bağlanıyor. Bu hesap memur maaş katsayılarının uygulandığı ocak ve temmuz ayları itibariyle yapılıyor.

1520
EYT’de kamu çalışanlarına özel maddeler! İşte prim, destek ve kredi detayları… - Sayfa 16

8- Kamu kurum ya da kuruluşu emekli personelin yerine iş yapacak eleman olmadığı gerekçesiyle başvuruyu erteleyebilir mi?

Kurumlar emeklilik talepleri konusunda 5510 sayılı kanun kapsamında işlem yapmak durumunda. Buna göre, emeklilik işlemlerinin geciktirilmesi halinde kamu çalışanın en az 1 ay beklemek koşuluyla görevleri bırakabilecekleri belirtiliyor.

1620
EYT’de kamu çalışanlarına özel maddeler! İşte prim, destek ve kredi detayları… - Sayfa 17

9- Memurluktan ayrılanlar emeklilik başvurusunu nereye yapacak?

Emekli Sandığı kapsamında çalışanlar görev yaptıkları kuruma başvururken, daha önceden ayrılanlar e-Devlet üzerinden ya da sosyal güvenlik merkezlerine giderek emeklilik başvurusunda bulunabiliyor.

1720
EYT’de kamu çalışanlarına özel maddeler! İşte prim, destek ve kredi detayları… - Sayfa 18

10- Memurlarda 8 Eylül 1999 öncesi emekli olma koşulları nasıldı?

8 Eylül 1999'dan önce memur olanlar; Kadın memur 20 tam yıl (7200 gün) fiili hizmet süresi, Erkek memur 25 tam yıl (9000 gün) fiili hizmet süresi şartlarıyla yaş haddi aranmadan emekli olabiliyorlardı. Ayrıca yaş haddinden emekli olmak için de;

1820