EYT’de kamu çalışanlarına özel maddeler! İşte prim, destek ve kredi detayları… - Sayfa 10

Öncelikle bu borcun kapatılması gerekiyor. Bankalar prim borcu olan EYT'lilere yönelik düşük faizli kredi imkânları sunmakta. Hatta bazı bankalar aylığınızı oradan almak koşuluyla hem promosyon vermekte hem de düşük faizli kredi kullandırıyor.

1020
EYT’de kamu çalışanlarına özel maddeler! İşte prim, destek ve kredi detayları… - Sayfa 11

4-Öğretmen, polis, hemşire gibi kamu çalışanları özel sektörde olduğu gibi emekli olduktan sonra aynı kurumda çalışmaya devam edebilir mi?

Memurların, kamu çalışanlarının hem çalışma koşulları hem de emeklilikleri özel sektörden farklı. Emekli olan memur için kamu kurum ve kuruluşlarında devam edebilecekler 5335 sayılı kanun hükmünde açıkça belirtiliyor. Bu kanun kapsamında emekli olduktan sonra Cumhurbaşkanı tarafından atanan, görevlendirilenler, Meclis'te yapılan seçim sonucu görevlendirilenler emekli olup çalışmaya devam edebiliyor.

1120
EYT’de kamu çalışanlarına özel maddeler! İşte prim, destek ve kredi detayları… - Sayfa 12

Yine üniversitelerde öğretim üyesi olanlar, Bakanlıkta tabip ve uzman tabip olarak çalışanlar bu kapsamda yer alabiliyor. Bunun dışında öğretmen, imam, polis, hemşire gibi kamu çalışanları emekli olup aylık almaya hak kazandıktan sonra kadrolara açıktan atanamıyor. Yerel yönetimlerde memur kadrosuna atananların durumu da farlılık gösteriyor. Bu kadrolara atananlar kurumdan maaşını alırken emekli aylıkları ise kesiliyor.

1220
EYT’de kamu çalışanlarına özel maddeler! İşte prim, destek ve kredi detayları… - Sayfa 13

5-EYT kapsamındaki memurlar başvurularını kendileri mi yapıyor, ikramiye ödemeleri nasıl yapılıyor?

Kamu çalışanlarının emeklilik belgeleri hizmet takip programı üzerinden gönderiliyor. Elden ya da posta yoluyla emeklilik belgesi gönderilmemesi gerekiyor. Sosyal Güvenlik Kurumu emekli aylığı ve ikramiyesi ödeme işlemlerine ilişkin belgelerin tamamını duyurdu. Çalışılan kurum ve kuruluşların SGK'ya "ikramiye onayı" yazısı göndermesi gerekiyor.

1320