EYT'de bilinmeyen yaş sınırı ve SGK ayrıntısı ortaya çıktı! Emekli olmak isteyen milyonları kapsıyor - Sayfa 6

İşte bu durumdaki sigortalının imdadına ‘borçlanma’, ‘hizmet tespit davası’ gibi seçenekler yetişiyor. Kadın ve erkek sigortalılarının eksik günlerini borçlanmayla tamamlama imkanları bulunuyor. Bu da doğum, askerlik, staj ve yurtdışı borçlanmasıyla mümkün oluyor.

632
EYT'de bilinmeyen yaş sınırı ve SGK ayrıntısı ortaya çıktı! Emekli olmak isteyen milyonları kapsıyor - Sayfa 7

ASKERLİK BORÇLANMASI ÖNEMLİ AVANTAJ
Askerlik borçlanması prim günü kazandırdığı kadar sigorta başlangıcını da bazı durumlarda öne çeker. Askerliğini sigortalı çalışmaya başlamadan önce yapmış olanlar, askerlik borçlanması yaptıklarında, sigorta başlangıç tarihleri borçlanma süresi kadar geri gelir. Yani 8 Eylül 1999’dan sonra sigortalı olup EYT kapsamına girmeyen bir kişi askerlik borçlanması yaparsa EYT hakkından yararlanabilir.

732
EYT'de bilinmeyen yaş sınırı ve SGK ayrıntısı ortaya çıktı! Emekli olmak isteyen milyonları kapsıyor - Sayfa 8

Borçlanmanın günlük tutarı şu anda 69 lira. 18 ay (540 gün) askerlik borçlanması yapanlar 31 Aralık 2022’ye kadar 37 bin 272 lira ödeyerek tüm bu süreleri primine ekletebilir.

832
EYT'de bilinmeyen yaş sınırı ve SGK ayrıntısı ortaya çıktı! Emekli olmak isteyen milyonları kapsıyor - Sayfa 9

'YIPRANMA’ EK SÜRE KAZANDIRIR
Yıpranma payı, çalışma şartları ağır olan kişilerin daha erken emekli olmalarının yolunu açan bir haktır. Demir çelik fabrikası çalışanlarından askeri görevlerde yer alan personele kadar yaklaşık 45 iş kolunu kapsıyor.

932