EYT'de bilinmeyen yaş sınırı ve SGK ayrıntısı ortaya çıktı! Emekli olmak isteyen milyonları kapsıyor - Sayfa 2

Buna göre; erkek 25, kadın ise 20 yıllık sigortalılık süresini doldurduktan sonra 5000 gün primi de tamamladıysa hemen emekli olacaktı. Bu kapsamda 1.5-2 milyon kişi var. Geri kalanlar da bu şartları tamamladığı tarihte maaş alabilecekti.

232
EYT'de bilinmeyen yaş sınırı ve SGK ayrıntısı ortaya çıktı! Emekli olmak isteyen milyonları kapsıyor - Sayfa 3

HENÜZ TAMAMLANMADI
Son dönemde düzenlemeye yaş şartı eklenip eklenmeyeceği merak konusu olmuştu. Kadınlarda 48, erkeklerde 50 yaş konuşulmaya başlamıştı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, TBMM’deki bütçe görüşmeleri sırasında yaptığı konuşmada EYT düzenlemesinin henüz tamamlanmadığını söyledi.

332
EYT'de bilinmeyen yaş sınırı ve SGK ayrıntısı ortaya çıktı! Emekli olmak isteyen milyonları kapsıyor - Sayfa 4

Bilgin, “En kapsamlı düzenlemeyi yapacağımızdan kimsenin endişesi olmasın. Çalışma bittikten sonra kamuoyuyla paylaşacağım” dedi. Yani şu anda yaş şartının olup olmayacağıyla ilgili net bir bilgi vermedi. Ay sonunda bu konu netleşecek.

432
EYT'de bilinmeyen yaş sınırı ve SGK ayrıntısı ortaya çıktı! Emekli olmak isteyen milyonları kapsıyor - Sayfa 5

HERKES İÇİN ALTERNATİF VAR
Meclis’e gelecek düzenlemeye sayılı günler kalırken, prim gün eksiği olanlar veya sigortalılık süresi dolmayanlar da bu konuda tüm alternatif çözümleri araştırıyor. 8 Eylül 1999’dan önce çalıştığı halde sigortası yapılmayanlar veya bu tarihten sonra başlatılanlar da çare arıyor.

532