EYT'de bilinmeyen yaş sınırı ve SGK ayrıntısı ortaya çıktı! Emekli olmak isteyen milyonları kapsıyor - Sayfa 16

"EYT'DE YAŞ SINIRI 46-48 OLACAK" İDDİASI
Bakan Bilgin'in açıklamaları sonrası kulislerde yaş sınırı ile ilgili yeni bir iddia konuşulmaya başlandı. Masada iki seçeneğin olduğu belirtilirken, ya yaş sınırı kadınlarda 46 ve erkeklerde 48 olarak belirlenecek ya da herhangi bir sınır olmadan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın onayına sunulacak. Son kararı Cumhurbaşkanı Erdoğan verecek.

1632
EYT'de bilinmeyen yaş sınırı ve SGK ayrıntısı ortaya çıktı! Emekli olmak isteyen milyonları kapsıyor - Sayfa 17

KRİTİK TARİH 12 ARALIK
EYT düzenlemesinin 12 Aralık Pazartesi günü Kabine Toplantısı'nda ele alınması beklenirken, gözler Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kabine toplantısı sonrası yapacağı açıklamalarda olacak.

1732
EYT'de bilinmeyen yaş sınırı ve SGK ayrıntısı ortaya çıktı! Emekli olmak isteyen milyonları kapsıyor - Sayfa 18

EYT düzenlemesiyle ilgili bir açıklama da Sosyal güvenlik uzmanı Özgür Kaya'dan geldi. TV100 canlı yayınında soruları yanıtlayan Kaya, önemli açıklamalarda bulunurken, EYT ile emekli olacak kişi sayısının beklenenden daha düşük olacağını iddia etti.

1832
EYT'de bilinmeyen yaş sınırı ve SGK ayrıntısı ortaya çıktı! Emekli olmak isteyen milyonları kapsıyor - Sayfa 19

Kaya yaptığı açıklamada "Ben 1 milyon 700 bin adayın olduğuna ihtimal vermiyorum. Bu sayının içinde 20 veya 25 yıllık hizmet süresini tamamlamış olsa da prim gün sayısını tamamlayamayanların çok fazla olduğunu düşünüyorum. Bunların sayısını da küçümsememek lazım, yüzde 30, 35 seviyesindeler." diye konuştu. Kaya, askerli ve doğum borçlanmasıyla ilgili de önemli ifadeler kullandı.

1932