EYT ile ilgili sürpriz açıklama: AK Parti Grup Başkanvekili net tarih verdi! - Sayfa 6

Milli Gazete'de yer alan habere göre yüzbinlerce EYT mağdurunu yakından ilgilendiren son dakika EYT açıklaması ise AK Parti Çankırı Milletvekili ve Grup Başkanvekili Muhammed Emin Akbaşoğlu’ndan geldi. 24 TV’de Arafta Sorular programına katılan Akbaşoğlu, EYT hakkında beklenti içerisinde olanlara yönelik kritik bir açıklamada bulundu.

610
EYT ile ilgili sürpriz açıklama: AK Parti Grup Başkanvekili net tarih verdi! - Sayfa 7

Emeklilikte Yaşa Takılanlar hakkında da konuşan AK Partili Akbaşoğlu, EYT mağdurları için yaptığı açıklamada tarih verdi. EYT'lilerin şu anda içinde bulunduğu durumun 2002 öncesi yasaya dayandığını söyleyen Akbaşoğlu, EYT ile ilgili durumun çalışma programlarının içerisinde yer aldığını belirtti.

710
EYT ile ilgili sürpriz açıklama: AK Parti Grup Başkanvekili net tarih verdi! - Sayfa 8

EYT hakkında konuşan ve tarih veren Muhammed Emin Akbaşoğlu, şöyle konuştu: 

810
EYT ile ilgili sürpriz açıklama: AK Parti Grup Başkanvekili net tarih verdi! - Sayfa 9

EYT diye kavramsallaştırılan bir yapılanma söz konusu. Bunun özü, AK Parti iktidarından önceye denk geliyor, 2002 senesi. Hem prim hem de yaşınızı doldurmanız ile beraber emekli olabilme hakkının size verildiği 1999 yılına ait bir kanuni düzenleme mevcut. Bugün de geçerliliği devam ediyor.

EYT yapılanmasında olan değerli kardeşlerimiz bu konuda bir yaklaşım sergileyerek daha önceki düzenlemelere göre kendilerine yaşın isabet ettiğini daha fazla çalışarak emekli olabileceğini ifade ederek, ben primimi doldurup şu yaşa geldikten sonra emekli olabileyim şeklinde yaklaşımlarını ortaya koyuyorlar.

910