Eylem Tok ve Timur Cihantimur'u yakalatan olay... Özel okul ve telefon detayı! - Sayfa 9

"YALVARIYORUZ"

Duruşmada Türkiye adına hazır bulunan iade avukatı ise Timur Cihantimur'un planlı bir şekilde annesi ve babası tarafından yurt dışına kaçırıldığını, babasının son anda arabasının bozulduğunu bahane ederek havalimanına gitmediğini söyledi. İade avukatı; "Ambulansa olay yerindeki telefonların alınması yüzünden geç haber verilmiştir. Dolayısıyla yaralının ölümüne sebebiyet vermişlerdir." dedi. Timur Cihantimur'un avukatları, “Size yalvarıyoruz. Bu çocuğu serbest bırakın. Babasının burada iki tane evi var. Buna burada bakacak birileri de var. Lütfen serbest bırakın” ifadesini kullanınca mahkeme başkanı savcıya, “Buna inanıyor musunuz?’ dedi. Savcı ise, “Buna kesinlikle inanmıyoruz. Bunlar çocuğu iki saatte ülkeden kaçırdılar. Genç bir adamın ölümüne sebep oldular. Ayrıca Kanada ve Meksika’ya da kaçış planları vardı. Her türlü imkanları var. Bu söylenenler bize samimi gelmiyor” şeklinde konuştu.

929
Eylem Tok ve Timur Cihantimur'u yakalatan olay... Özel okul ve telefon detayı! - Sayfa 10

"HAKİM TALEBİ REDDETTİ"

Bu konuşmaların ardından Timur Cihantimur'un avukatı söz alarak müvekkilinin kefaletle ya da ev hapsi uygulamasıyla serbest bırakılmasını talep etti. Talebi kabul etmeyen hakim duruşmayı erteledi. Sabah gazetesinin haberine göre, Boston John Joseph Moakley Adliyesi'ndeki duruşmada hakim Donald Cabell, 'kasıtsız adam öldürme ve yaralama' ile suçlanan Cihantimur'un iade süreci boyunca tutuklu kalmasına hükmetti. Cihantimur'un avukatları, müvekkillerinin tutulduğu çocuk ıslahevi şartlarının uygun olmadığını öne sürerek, önce evde gözetim altında tutulmasını, bu olmazsa daha uygun bir yere nakledilmesini talep etti. Savcı ise Cihantimur'un kaçma riski bulunduğunu belirterek ev gözetimine karşı çıkarken, ıslahevinin şartlarının da kendisi için uygun olduğunda ısrar etti. Yaklaşık bir saat süren duruşma sonunda hakim Cabell, her iki tarafın tezlerinde çok fazla bilgi paylaşıldığını, bunları değerlendirmek için zamana ihtiyacı olduğunu belirtti. Cihantimur'la birlikte 14 Haziran'da tutuklanan Eylem Tok'un duruşması ise 27 Haziran'da gerçekleştirilecek.

1029
Eylem Tok ve Timur Cihantimur'u yakalatan olay... Özel okul ve telefon detayı! - Sayfa 11

İstanbul Kemerburgaz'da 1 Mart akşamı ölümlü kazaya karışıp aynı akşam Mısır'a; oradan da ABD'ye kaçan ehliyetsiz sürücü Timur Cihantimur (17) ile yazar annesi Eylem Tok'un yargılandığı Boston'daki duruşmada yeni detaylara ulaşıldı. Akşam gazetesinin haberine göre, Türkiye'nin anne-oğulun iadesi için sunduğu deliller ve talep görüşüldüğü duruşmada Timur Cihantimur'u babasının tuttuğu ABD'li iki avukat savundu; tahliye talebinde bulundu.

1129
Eylem Tok ve Timur Cihantimur'u yakalatan olay... Özel okul ve telefon detayı! - Sayfa 12

'YAPMAKTA ZORLANIYOR'

Avukatlar, savunmalarını Cihantimur'un kötü şartları üzerine kurdu. Çocuk tutuklular için rehabilitasyon cezaevinde kalan Timur Cihantimur'a burada ot yolma, yer ve tuvalet temizleme gibi işler yaptırıldığı öne süren avukatlar, "Islah evinde çok kötü şartlar altında kalıyor. Bu çocuğun topluma kazandırılması lazım. Verilen görevleri yapmakta zorlanıyor. Kendisine zarar vermesinden korkuyoruz" ifadesini kullandı. Cihantimur'un tahliye olmaması halinde yerinin değiştirilmesini de talep eden avukatların istekleri hakim tarafından reddedildi. 112 gün önce Porsche marka cipiyle ATV'li gruba çarpan Timur Cihantimur, Oğuz Murat Aci'nin ölümüne; 4 kişinin de yaralanmasına neden olmuştu.

1229