Eylem Tok ve Timur Cihantimur'u yakalatan olay... Özel okul ve telefon detayı! - Sayfa 4

“OLAY YAŞANDIĞINDA AMBULANSA HABER VERİLSEYDİ OĞUZ MURAT ACİ YAŞAYABİLİRDİ”

“Türkiye’den yargılandığında hangi suçlardan yargılanacağını burada iddianame hazırlanınca göreceğiz. Bu olay özelinde şunu söyleyebiliriz. Bu olay Eylem Tok’un oğlunun başına gelmese de benzer bir olayda, yardıma ihtiyacı olan birilerine yardım etmemek suçtur. Bu olay Eylem hanımın oğlunun başına gelmese de yoldan geçerken can çekişen birini görüp onu ölüme terk edemezsiniz. Bunun adı ihmal suçuyla adam öldürmedir.

Olay yaşandıktan sonra yarım saat süresince anne Eylem Tok olaydan haberi oluyor, olay yerine gidiyor, oğlunu alıyor ve bu süreçte hala ambulansa haber vermiyor. Olayda görgü tanığı kişi Oğuz Murat Aci’yi hayatta tutmaya çalıştığını söylüyor. Ambulans ve itfaiye geldiğinde ambulansa bindirdiğinde hala hayatta olduğunu söylüyor. Bu yarım saat, 40 dakikalık görüşme rahmetli Oğuz’un belki de ölmesine sebep olan harekettir.”

429
Eylem Tok ve Timur Cihantimur'u yakalatan olay... Özel okul ve telefon detayı! - Sayfa 5

“YARALILARIN TELEFONU EYLEM TOK’UN ARACINDAN ÇIKTI”

“Yine yaralılardan Tahsin şunu söylüyor: ‘Kendime geldim, telefonumu çıkardım, yardım istemek istedim, o anda telefonum elimden alındı.’ diyor. Peki bu telefon Eylem Hanım’ın talimatıyla mı çocuktan aldırıldı. Bunu neden söylüyoruz? Bu kanıya varmamızın nedeni şoförünün emniyete verdiği ifadede telefonun Eylem Tok’un aracından çıktığını söyledi.”

EYLEM TOK VE TİMUR CİHANTİMUR HANGİ SUÇLARLA VE KAÇ YILLA YARGILANACAK

Bütün bunlardan dolayı geldiklerinde ‘ihmal suretiyle adam öldürme’, ‘haberleşme hürriyetinin engellenmesi’, Timur Cihantimur açısından da ‘ihmal suretiyle adam öldürme’ veya ‘taksirle birden fazla kişinin ölümüne neden olma’ suçuyla 15 yıla kadar hapis cezasıyla yargılanacaklar.

529
Eylem Tok ve Timur Cihantimur'u yakalatan olay... Özel okul ve telefon detayı! - Sayfa 6

İADE EDİLMEZLERSE NE OLACAK

“Diyelim ki Timur Cihantimur iade edilmek istenmedi, vatandaşlık önüne konuldu. Doğumla kazanılan bir vatandaşlık, anne baba Türkiye’de yaşıyor, kendisi Türkiye’de ikamet ediyor… Bunların hepsini göz önüne alınca iade edileceğini düşünüyoruz. Peki iade olmazsa ne olacak? Bu süreç onlar için katlanılmaz bir hal alacak.

Örneğin cep telefonunun olay yerinden alınması, kaçırılması neredeyse cinayetle eş değer bir suçtur. Kendileri için menfaatlerine olan şey Türkiye’ye gelip yargılanmalarıdır. Biz iade edileceklerini düşünüyoruz. İade edilmezlerse Amerika’da yargılanacaklar.”

629
Eylem Tok ve Timur Cihantimur'u yakalatan olay... Özel okul ve telefon detayı! - Sayfa 7

NELER OLDU?

Kemerburgaz’daki kazada Oğuz Murat Aci’nin ölümüne neden olan ve olaydan hemen sonra annesi Eylem Tok’la yurtdışına kaçan Timur Cihantimur (17) bugün ABD’de 2’nci kez hâkim karşısına çıktı. Duruşmaya Adalet Bakanlığı 20 sayfalık bir dosya gönderdi. Medyaradar'dan Ercan Öztürk'ün haberine göre; Timur Cihantimur'u babasının tuttuğu iki avukat savundu. Avukatlar savunmalarında, cezaevi koşullarının çok ağır olduğunu, Cihantimur'un kaldığı hücrede çok ağır suçluların bulunduğunu dolayısıyla fiziksel ve psikolojik şiddete maruz kaldığını belirttiler. Avukatların iddiasına göre Timur Cihantimur cezaevinde intihara teşebbüs etti, bu olaydan sonra cezaevi yönetimi kendisini diğer mahkumlardan izole ederek tek kişilik bir koğuşa aldı.

729