Eylem Tok ve Timur Cihantimur'u yakalatan olay... Özel okul ve telefon detayı! - Sayfa 15

YÜZÜNDE DARP İZLERİ VARDI

Boston Federal Mahkemesi'ndeki duruşmaya katılan gazeteci Ercan Öztürk, Timur Cihantimur'un yüzünde darp izleri olduğunu ve panik tavırlar sergilediğini aktardı.

'OKUL KAYDI DA PLANIN PARÇASI'

Duruşma sonrası konuşan acılı baba Özer Aci, asla vazgeçmeyip pes etmeyeceğini dile getirdi. Baba Aci, Tok'un çok uyanık olduğunu ifade edip "O çocuk Boston'da niye okula yazılsın? Nasıl olsa ABD vatandaşı" dedi. Davanın takipçisi olan hükümet yetkililerine teşekkür eden Özer Aci, "Amerika'da da Türkler benim için orada bulundular, saatlerce yol gittiler" ifadesini kullandı.

1529
Eylem Tok ve Timur Cihantimur'u yakalatan olay... Özel okul ve telefon detayı! - Sayfa 16

DURUŞMAYA GEÇ GELEN AVUKATI İSTEMEDİ

Eylem Tok'u ABD Adalet Bakanlığı tarafından atanan avukat savundu. İddiaya göre Tok, duruşmaya geç gelen avukatın değiştirilmesini istedi. Turuncu tulum giyindirilen Eylem Tok'un siyah saçını sarıya boyadığı ve makyajlı olduğu görüldü. Yorgun ve bitkin hali dikkat çeken Tok, tercüman aracılığıyla iletişim kurdu.

1629
Eylem Tok ve Timur Cihantimur'u yakalatan olay... Özel okul ve telefon detayı! - Sayfa 17

"SERBEST BIRAKILMASI TALEP EDİLECEK"

Öte yandan Timur Cihantimur ve annesi yazar Eylem Tok'un bugün görülecek duruşması öncesi Amerika'nın Sesi Muhabiri Mehmet Sümer'den dikkat çeken bilgiler geldi. Mehmet Sümer paylaşımında şu ifadeleri kullandı: "Öğrendiğim kadarıyla Timur Cihantimur'un avukatları yarınki duruşmada Cihantimur'un Amerikan vatandaşı olması sebebiyle Amerika'da bir ikamet adresi gösterebileceklerini, dolayısıyla Cihantimur'un elektronik kelepçe ya da benzeri bir şekilde denetimli serbest bırakılmasını talep edecekler."

1729
Eylem Tok ve Timur Cihantimur'u yakalatan olay... Özel okul ve telefon detayı! - Sayfa 18

OLAYIN GEÇMİŞİ

İstanbul'un Eyüpsultan ilçesindeki 1 Mart'ta meydana gelen trafik kazasında 29 yaşındaki Oğuz Murat Aci hayatını kaybetti, bir kişi de yaralandı. Kazanın, 17 yaşındaki Timur Cihantimur'un aracıyla yol kenarında arızalanan ATV'lerin arasına dalması sonucu meydana geldiği ortaya çıktı.

1829