Gündem
18 Haz 2024 19:29 Son Güncelleme: 18 Haz 2024 22:16

Eylem Tok duruşmaya imaj değiştirip katıldı

İstanbul'da lüks aracıyla çarptığı Oğuz Murat Aci'nin ölümüne neden olan oğlu Timur Cihantimur'u yurt dışına kaçıran annesi Eylem Tok'un ABD'deki duruşmasında erteleme kararı çıktı. Tutukluluk hali devam edecek olan Tok, 27 Haziran Perşembe günü tekrar hakim karşısına çıkacak. Öte yandan Eylem Tok'un duruşmaya imaj değiştirip saçlarını boyatıp gelmesi dikkatlerden kaçmadı.

Eylem Tok bugün Türkiye saatiyle 18.00'de Boston şehrinde hakim karşısına çıktı. Mahkemede Eylem Tok'un tutukluluk halinin devamına ve tarafların ayrıntılı iddia ve savunması için hazırlık yapmasına karar verildi.

Bir sonraki duruşmanın 27 Haziran Perşembe günü Türkiye saatiyle 16.00'da yapılmasına karar verildi. Türkiye iki ayrı iade talebinde bulunduğu için Timur Cihantimur'un duruşması da Türkiye saatiyle 20.30'da görülecek.

VOA Türkçe’nin duruşmayı izleyen muhabiri Mehmet Sumer’in aktardığına göre, Eylem Tok duruşma sonunda izleyiciler arasından kendisine “Bir katil annesi olmak nasıl bir duygu?” diye seslenen bir Türk vatandaşına “Allah-u ekber” diyerek yanıt verdi.

NE OLMUŞTU?
İstanbul Eyüpsultan'da 1 Mart'ta seyir halindeki 3 ATV aracından biri arızalanmış, yol kenarına çekilen arızalı araç tamir edilmeye çalışılırken aynı yönde ilerleyen iki araçtan birisi buradaki 3 ATV'ye çarpmış, yaralanan 5 kişiden Oğuz Murat Acı hayatını kaybetmişti.

Kazaya neden olan 17 yaşındaki sürücü Timur Cihantimur olay yerine gelen annesi Eylem Tok'un aracıyla buradan uzaklaşıp annesiyle önce Mısır'a ardından da ABD'ye gittikleri tespit edilmişti.

Şüphelilerin iadesi için geçici tutuklama talep evrakı, Adalet Bakanlığınca ABD yetkili makamlarına iletilmişti. Bir süredir aranan 2 isim, 14 Haziran'da Boston'da yakalanarak tutuklanmıştı.