Esra Erol'un resmen nutku tutuldu: "Karım kızılötesiyle duvardaki erkekle iletişim kuruyor" - Sayfa 5

Görüntüdeki bir noktayı gösteren Hasan “İlk resmi çektiğimde karanlık. Bunun kontrast ayarı, parlaklık ayarı yaptığımda duvarda bu şekilde çıktı. Baktım önce anlam veremedim. Silinmiş bir yazı gibi, eski bir duvar gibi. Sonra tam tersini çevirdim.” şeklinde konuşurken oradaki bir noktanın şeklinin aslında bir adama benzeyen bir görüntü olduğunu ifade etti.

Hasan “Bir insanın evinde baktığı yerden bunun çıkması ne kadar normal” diye sordu ve “Biz göremiyoruz bu resmi bu şekilde ama demek ki Zeynep görebiliyor. Oraya sürekli dönüp baktığına göre. Bir telefondaki ücretsiz uygulamayla baktığıma göre bu” dedi.

Zeynep ise “Kendisi diyor ya sürekli bir yere bakıyor diye, ben normal televizyon izliyorum ama karşımdaki normal düşünen bir insan olmadığı için sürekli farklı anlıyor” ifadelerini kullandı.

Esra Erol “Bu görüntülerin mesajı kime?” diye sorunca Hasan “İşte kendisiyle bağı olan birine. Bir kızılötesi şeyler birinin özel hayatını da ifşa ediyor olabilir.” cevabını verdi. Esra Erol, “Yani evinizin gözetlendiğini mi düşünüyorsun?” şeklinde sorunca Hasan “Aynen öyle. Zeynep’in de bunun bilincinde olduğunu düşünüyorum” dedi.

Esra Erol Zeynep’e de “Sen bu görüntülerde ne görüyorsun? Hasan görüntülere çok büyük bir anlam yüklüyor” diye sordu, Zeynep ise “Hiçbir şey, karmakarışık siyah bir şey görüyorum” diye yanıtladı.

55