Gündem
10 Mayıs 2015 17:53 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:32

Esra Elönü, Bursa Valisi'ne fena çaktı: "O işcinin ahı seni gömer"

Şantiye şefine "sizi gömerim" diyerek fırça atan Bursa Valisi'ne Diriliş Postası yazarı Esra Elönü'den sert eleştiri.

Bursa Valisi'nin şantiye şefini azarlaması sosyal medyada gündem olmuştu. Valiye bir tepki de muhafazakar camianın yazarlarından olan Esra Elönü'den geldi. Esra Elönü, "Yahu koltuğun adam ettiği değil, koltuğu adam eden bir erdeme sahip olmadıkça, sen değil, o işçinin ahı seni gömer" dedi.

İşte Elönü'nün o yazısı:


İki gün önce Bursa Valisi Münir Karoloğlu uzun yıllar üzerinde çalıştığı egosunu halka açıp tavan süsü haline getirmiş ki tatmin edecek bir şantiye şefi bulmuş. Şöyle ki Yeni İznik Devlet Hastanesi'ni gezmeye gidiyor valimiz, işçiliği beğenmiyor, buraya kadar her şey normal, bundan sonra başlıyor. 23 Haziran'a kadar bitiremezseniz sizi buraya gömerim, diyor. Buzzz! Şantiye şefi de boynunu bükmüş dinliyor. Bismillah.

Ne bu şimdi? Bu valilere ne oluyor Allah aşkına! Yahu evinizde bir TV koltuğu falan varsa bir test sürüşü yapın demo da olsa bir işçiye nasıl davranılacağını öğrenin. Seni buraya gömerim diyeceğine önce kibrini göm Vali bey! Fatiha'sını da oku! Bir insana mesleği ne olursa olsun nasıl davranacağını bilmeyen haliniz zaten inşaat halinde! Siz erdem ve tevazu inşaatını ne zaman bitirmeyi düşünüyorsunuz Vali bey! Açılışa gelelim.

İşçiliği beğenmemişmiş, orası bir devlet hastanesiymiş. Yahu sedyelik üslubunuzla hastane inşaatı denetlemeye kalkıyorsunuz. Şantiye şefi kim? İşçi. Senin muhatabın kim, müteahhit! Ne yapacaksın peki? Kameralar ve protokol eşliğinde ayar vererek kibrinin tozunu attırmayacaksın. Masada çözülecek işin hırsını bir işçinin onuruna meze etmeyeceksin! Yahu koltuğun adam ettiği değil, koltuğu adam eden bir erdeme sahip olmadıkça, sen değil, o işçinin ahı seni gömer.
Pazar gezmesine gider gibi yanına adamlarını alıp ahkam kesecek işçi bulmak yerine kendinizi arayın biraz. Kraldan çok kralcılıkla artistlik hareketlerle işçiliği sağlam egonuzu, bir garibanın üzerinde denemeye kalkmayın. Öyle tevazu, alçakgönüllülük, protokol haznesinde maval okumaya benzemez. Kim olursan ol! Bize ne? Kürsülerde merhamet naraları atacağınıza o merhameti garibanın üzerinde deneyin. Gömermiş, sen önce o kibrini göm, biz de asıl neyin inşaat halinde olduğuna karar verelim!