Eski patronları Hürriyet, Milliyet, Kanal D ve CNN Türk’e mi dönüyor?

Recep Tayyip Erdoğan’ın koltuğunu kaybetmesi durumunda, Yıldırım Demirören ve kardeşlerinin, özellikle Hürriyet ve Milliyet gazeteleri başta olmak üzere tüm grubu satmaya hazırlandığı öne sürüldü.

Türkiye’nin kader seçimi olarak tanımlanan 14 Mayıs Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili Genel Seçimleri’nden çıkan sonuca göre medya sektöründe kartlar yeniden dağıtılacak. Özellikle bugünkü yandaş medyanın aktörleri sektörden en az hasarla kurtulmak için hisselerini satmaya hazırlanıyor. Özellikle de bizzat Erdoğan tarafından sektöre sokulan Demirören Medya Grubu, bu hareketliliğin tam da ortasında bulunuyor…

Demirören Medya; gazete, televizyon, internet ve dergi yayıncılığı, basım ve dağıtım alanında Türkiye’nin en büyük medya organizasyonu olma özelliğini şimdilik sürdürüyor. Toplam 3 bin 500 çalışanı ile Türkiye’nin lider, Avrupa’nın ise sayılı medya gruplarından biri olan Demirören Medya, Türk basın tarihinin en köklü ve en güçlü markalarını bünyesinde bulunduruyor. Bunlar Hürriyet Gazetesi, Milliyet Gazetesi, Posta Gazetesi, İngilizce yayın yapan Hürriyet Daily News Gazetesi, Fanatik Gazetesi ve Milliyet Sanat Dergisi… Kanal D, CNN Türk, TV2, Dream, Dream Türk televizyonları, D Smart Yayın Platformu, Radyo D, CNN Türk Radyo, Euro D… Milliyet.com.tr, hürriyet.com.tr, posta.com.tr, fanatik.com.tr, bigpara, hürriyet aile, hürriyet.de, hürriyet.oto com, hürriyettv, milliyettv, mahmure.com, molatik, pembenar, skorer, skorertv, sporarena, uzmanpara, medyanet,digitalcase… Demirören Printing Center, Hürriyet Kitap… Demirören Haber Ajansı (DHA)…

Recep Tayyip Erdoğan’ın koltuğunu kaybetmesi durumunda, Yıldırım Demirören ve kardeşlerinin, özellikle Hürriyet ve Milliyet gazeteleri başta olmak üzere tüm grubu satmaya hazırlandığı öne sürüldü. Hürriyet’in alınması sırasında Ziraat Bankası’ndan kullandırılan yüksek miktarlı krediyle sürekli gündemde olan Demirörenler’in bunun için seçim sonuçlarını beklemeden şimdiden çeşitli görüşmeler yaptığı konuşuluyor.
Potansiyel alıcıların başında ise bu medya grubunun eski sahibi Doğan ailesi geliyor. Sağlık sorunlarıyla boğuşan Aydın Doğan’ın medya sektörüne dönmeye sıcak bakmadığı ama kızlarının, özellikle de Vuslat Doğan Sabancı’nın uygun koşulların sağlanması halinde grubu tekrar satın almaya sıcak baktığı söyleniyor.
Ancak bu konuda başta Hürriyet binası olmak üzere gruba ait gayrimenkullere Ziraat Bankası tarafından el konulmuş olmasının ciddi engel olduğu belirtiliyor. Bu yüzden de Demirören kardeşlerin tüm grubu sadece borçları karşılığında devretmeye bile razı olduğu iddia ediliyor. Doğan ailesi adına Vatan Gazetesi eski patronu Zafer Mutlu’nun nabız yokladığı kaydediliyor.
*
Sadece Demirören Medya değil, seçim sonrasında benzer sermaye hareketliliğinin Sabah ve atv grubu hariç tüm sektörde yaşanması bekleniyor. Erdoğan’ın, bu medya kuruluşlarını her durumda elinde tutmak isteyeceği ve sattırmayacağı öne sürülüyor.
Ancak en başta belirttiğim gibi tüm bunlar, seçim sonuçlarına bağlı…
Erdoğan kazanırsa, bugünkü yapı aynen sürecek… Aksi takdirde sektöre yeni aktörlerin girmesi kaçınılmaz görülüyor.