Gündem
05 Ağu 2024 15:25 Son Güncelleme: 05 Ağu 2024 15:33

Eski Kızılay başkanı Kerem Kınık'ın kızına dava

İstanbul'un Beykoz ilçesinde geçen ay aracıyla kaza yaparak 16 yaşındaki motosikletli gencin ölümüne sebep olan eski Kızılay Başkanı Kerem Kınık'ın kızı Fatma Zehra Kınık'a dava açıldı.

Kızılay’ın eski başkanı Kerem Kınık’ın kızı Fatma Zehra Kınık hakkında, karıştığı ölümlü kaza nedeniyle iddianame hazırlandı. Temmuz ayında çıkarıldığı mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan Fatma Zehra Kınık'a "taksirle ölüme ve yaralanmaya sebep olma" suçlaması yöneltildi.

Fatma Zehra Kınık hakkında bir kişinin ölümüne, 4 kişinin yaralanmasına sebep olduğu olayla ilgili "taksirle ölüme ve yaralanmaya sebep olma" suçlarından iddianame düzenlendi.

Söz konusu kazada, Beykoz'a bağlı Kavacık Mahallesi Fatih Sultan Mehmet Caddesi'nde 17 yaşındaki Yavuz Selim Öztürk'ün kullandığı motosiklet, Fatma Zehra Kınık'ın kullandığı otomobille çarpışmıştı. Motosiklette arkada oturan 16 yaşındaki Batın Barlas Çeki hastanede ölmüştü.

İddianamede, Barlas'ın kaza sonrası "genel beden travması" sonucu öldüğü vurgulandı. Duruşma tarihi, 30 Ekim olarak belirlendi.

Kınık'ın çıkarıldığı mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılması sonrasında Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, kazaya dair bilgi sahibi olmadığını belirtirken, “Hata varsa düzeltilir” demişti.

'YURT DIŞINA MI KAÇTIĞI İDDİASI DOĞRU DEĞİL'

Öte yandan gazeteci İsmail Saymaz, Fatma Zehra Kınık'ın yurt dışına kaçtığı iddialarının doğru olmadığını belirterek "Kendisi dün karakola giderek imza verdi. Ben de Kerem Kınık ile konuştum. O da doğruladı, kızı zaten dün düzenlenen Filistin mitingindeydi" dedi.