Gündem
09 Eyl 2024 15:35 Son Güncelleme: 09 Eyl 2024 15:38

Eski eşi ve yeni sevgilisi Beste'yi katletti! Tuzağa düşüren randevu

İstanbul'da Beste Ayşegül Yeşilyurt'un öldürüldüğü olayda savcılık soruşturmasını tamamladı. Hazırlanan iddianameden Yeşilyurt eski kocası ve yeni sevgilisinin işbirliği yaptığı tespit edildi.

İstanbul'un Maltepe ilçesinde 34 yaşındaki Erkan Meşe iddiaya göre 3 yıl önce boşandığı 32 yaşındaki ve bir çocuk annesi eski eşi Beste Ayşegül Yeşilyurt ile barışmak istiyordu. Bunun üzerine Meşe, eski eşini ve sevgilisini eve çağırdı. Eski eşinin boğazını kesip ihbarda bulunan şahısla ilgili soruşturma tamamlandı. Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede Yeşilyurt'un sevgilisi Emrah Çil'in de şüpheli olduğu ortaya çıktı.

ÖNCE "SEVGİLİSİ ÖLDÜRDÜ" DEDİ, SONRA CİNAYETİ İTİRAF ETTİ

İddianameye göre olay yerine giden polis ekiplerine kapıyı açan Erkan Meşe, "Eski eşimi sevgilisi Emrah Çil öldürdü" dedi. İfadesinde ise cinayeti kendisinin işlediğini belirterek, "Bana vurup küfretti, 'Emrah'ı niye çağırdın, ikiniz birlik olup beni öldürecek misiniz' dedi. Elimdeki şişe parçası Beste'nin boğazına denk geldi. Öldürme kastım yoktu" ifadelerini kullandı.

"BESTE'YE ŞİŞEYLE VURDU, BEN KAÇTIM"

Emrah Çil ise sevgilisinin eski eşi Erkan Meşe'nin kendisine mesaj atarak çağırdığı için olay yerine gittiğini belirterek, "Gittiğimde tartışıyorlardı. Balkonda içmişler. Beste ona vuruyordu. Erkan da şişeyi önce yere sonra Beste'ye vurdu. Sonra beni yaraladı, ben kaçtım" dedi.

AHLAKSIZ TEKLİF

Dosyada ifade veren Yeşilyurt'un kardeşi, Beste'nin erkek arkadaşı Emrah Çil'i istemediğini, iş arkadaşını dövdüğünü ve Beste'ye ahlaksız tekliflerde bulunduğunu söyledi.

"EVDEN ÇIKMASINA ENGEL OL"

Savcılık, şüphelilerin suçlamayı kabul etmediğini ancak aralarında anlaşma olduğunu belirtti. Olay günü eski eş Erkan ve sevgilisi olan Emrah'ın mesajlaştığını, Erkan Meşe'nin, "Beste evde, çıkabilir. Engel olamam" yazıp Emrah Çil'in ise, "Evden çıkmasına engel ol, hemen geleceğim" yazdığı ortaya çıktı.

"BİRLİKTE ÖLDÜRDÜLER"

Savcılık iddianamesinde "Şüphelilerin suçtan kurtulmaya yönelik savunmalarına itibar edilmedi. Olay günü Beste Ayşegül'ü fikir ve eylem birliği içinde hareket ederek öldürdüler" dedi. Tutuklu iki şüphelinin de olayın faili olduğu belirtilen iddianamede şahıslar hakkında "Boşandığı Eşi Kasten Öldürmek" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istendi.