Polemik & Kulis
12 Eyl 2024 13:34 Son Güncelleme: 12 Eyl 2024 13:37

Erkan Tan, A Haber’e veda ettiğini duyurdu! ‘İstifa ettim, hal böyle icap etti…’

A Haber’den ayrılık haberi geldi. Deneyimli gazeteci ve sunucu Erkan Tan, kanala veda ettiğini duyurdu.

Turkuvaz Medya Grubu’na bağlı A Haber’de ayrılık yaşandı. MedyaRadar’ın özel haberine göre gazeteci ve sunucu Erkan Tan, kurumla yolları ayırdı.

“Evladım gibi sevdiğim, ailem, canım, ciğerim, ruhum olan A Haber televizyonundan ayrılma vakti geldi, istifa ettim, hal böyle icap etti” diyerek vedasını duyuran Erkan Tan, devamında "Çok sevsen bile bırakıp gitmek, hayatın bir cilvesi… A Haber mensupları, lütfen haklarınızı helal ediniz” ifadelerini kullandı.

ERKAN TAN KİMDİR?

Erkan Tan, 6 Ağustos 1967 tarihinde Ankara’da dünyaya geldi. İlkokulu Kahramanmaraş’ın Türkoğlu ilçesinde başlamış, Erzurum’un Tekman ilçesinde devam etmiş, İzmir’in Foça ilçesinde bitirmiştir. Ortaokula da İzmir Foça Midilli Ortaokulu’nda başlamış ve Tokat Erbaa Ortaokulu’nda bitirmiştir. 1980 senesinde İstanbul Kabataş Erkek Lisesi’ne başlamış ve 1984’te mezun olmuştur. Aynı yıl İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü’ne başlamış ve 1988’de mezun olmuştur.

Sonraki yıl TRT’nin spikerlik yarışmasını kazanarak Eylül 1989’da TRT Ankara televizyonunda çalışmaya başladı. 1999 senesine kadar TRT kanallarında değişik programlar sunmaya devam eden Erkan Tan, uzun süre Mehpare Çelik ile birlikte hafta içi yayınlanan Gün Başlıyor programını sundu.

22 Şubat 1999 tarihinde, “Erkan Tan ile Başkent’ten” programını sunmaya başladı.

Sonraları, haftada bir yayınlanan “Konuşabilir miyiz?” isimli talk show programını sundu.

Erkan Tan, 2015 senesinden bu yana A Haber kanalında “Sabah Ajansı” programını sunuyordu. Yeni adresi ise henüz bilinmiyor.