Polemik & Kulis
13 Ağu 2010 16:29 Son Güncelleme: 10 Mayıs 2021 16:06

ERHAN ÇELİK ''GAZETECİLİK ETİĞİ'' DEDİ, MİLLİYET HABERİ VE YAZIYI ÇEKTİ!

Milliyet köşe yazarı Ali Eyüboğlu'nun "Kanal 7 ekranlarında canlı yayın şoku!" başlıklı yazısı krize neden oldu.Anchorman Erhan Çelik gazetecilik etiğini hatırlattı ,Milliyet yazıyı yayından kaldırdı.

Milliyet köşe yazarı Ali Eyüboğlu bugünkü yazısında Kanal 7 Ana Haberde yaşanan bir olayı köşesine taşıdı.2000 yılında Kenan Evren hakkında darbe yaptığı için fezleke hazırlayınca Hakimler Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) tarafından önce açığa alınan, sonra da meslekten ihraç edilen eski Adana Savcısı Sacit Kayasu Kanal 7 Ana Haber'e konuk olmuştu.Ana Haber anchormani Erhan Çelik'in sorduğu bir soruya karşılık verdiği "Adalet Bakanı'na sordum, kıvırdı" sözü üzerine Çelik savcı Kayasu'dan özür dilemesini istemişti.

KANAL 7 EKRANINDA CANLI YAYIN ŞOKU! KONUK SAVCI "BAKAN SALLADI" DEDİ, SPİKER ÖZÜR DİLEMESİNİ İSTEDİ!


Gün içerisinde Ali Eyüboğlu’nun köşesini manşetten veren Milliyet Gazetesi, Erhan Çelik’in gazetecilik etiğini hatırlatan açıklaması üzerine geri adım atarak hem manşetten haberi, hem de Ali Eyüboğlu’nun bugünki köşesinde bulunan ilgili yazıyı yayından kaldırdı.

İşte Erhan Çelik’in Milliyet Gazetesi yönetimine gönderdiği o yazı;

“Ali Eyüboğlu’nun bugün kaleme aldığı “Kanal 7 ekranlarında canlı yayın şoku!” başlıklı yazısını büyük bir hayretle okudum.

Yazının girişinde önceki gün canlı yayın konuğum olan eski bir savcının Adalet Bakanı için “salladı” demesi üzerine kendisini özür dilemeye zorladığım ifade ediliyor.

Konuğumun beden dilini de kullanarak sarf ettiği ve herkes tarafından ne anlama geldiği bilinen “kıvırttı” sözü ve yapılan el hareketi karşısında sözünü geri almasını istemenin çarpıtılarak bir köşe yazısına, oradan da gazetenin internet sitesinde manşete taşınmasının farklı bir amacı olduğu açık.

Veyahut, yazıyı kaleme alan ve yayınlayanlar kendilerine aynı hareket ve söz sarf edildiğinde durumu normal karşılıyor olmalılar!

Ama ben değil.

Bugüne kadar yaptığım yayınlarda konuklarımın, özellikle de yayın sırasında stüdyoda bulunmayan kişileri, düşünce ve eğilimleri nedeniyle aşağılamasına, kişileri ve kuruluşları, eleştiri sınırları ötesinde küçük düşüren, aşağılayan sözcükler kullanmasına müsaade etmedim.

Söz konusu kişi bir bakan da olsa, sade bir vatandaş da…

Bu artı bir yaklaşım değil, olması gerekendir.

Hal böyle iken, sarf edilen söz ve hareketi gayet normal karşılayan tavrı okuyucuların takdirine bırakıyorum.”

ERHAN ÇELİK