Polemik & Kulis
20 Mar 2007 11:31 Son Güncelleme: 19 Kas 2018 12:47

"ERDOĞAN'A HAYIR BİR ERMENİ'YE EVET"!..HANGİ HÜRRİYET YAZARI CUMHURBAŞKANLIĞI İÇİN ERDOĞAN YERİNE BİR ERMENİ'Yİ TERCİH ETTİ?..

"Benim 10 vazgeçilmezim var" diyen yazar,Recep Tayyip Erdoğan'ın Cumhurbaşkanlığı adaylığını kabul edebilmesi için bu koşulları kabul ettiğini belirten bir metni noter kanalıyla Türk halkına ilan etmesini şart koştu!..

Hürriyet yazarı Özdemir İnce, bugünkü yazısında, "Marksist olduğunu açıklayan Özdemir İnce, Çankaya´da bir Ermeni´yi bile görmeye razı... Erdoğan´a hayır, Ermeni´ye evet" diye yazan Vakit gazetesine yanıt verdi.

Evet, ´Erdoğan´a hayır bir Ermeni´ye evet!´


EPEYDİR beni takıma almayıp kulübede bekleten Vakit Gazetesi nihayet koluma kaptan bandını takıp tekrar sahaya sürdü.

Vakit Gazetesi´nin "Arşiv" sayfasının üst başlığından söz ediyorum: "Marksist olduğunu açıklayan Özdemir İnce, Çankaya´da bir Ermeni´yi bile görmeye razı... Erdoğan´a hayır, Ermeni´ye evet! Recep Tayyip Erdoğan´ın Çankaya´ya çıkmasına karşı olduğunu yazan iflah olmaz İmam-Hatip ve başörtüsü karşıtı Özdemir İnce, ´Türkiye Cumhuriyeti´nin Ermeni kökenli vatandaşlarının, cumhurbaşkanlığı da aralarında olmak üzere, bütün resmi makamlara gelmesinden yanayım´ diye yazdı. Bilindiği gibi Prof. İnce, ´Müslümanlar, başını açan kızı diri diri yaktı´ diye yalan habere imza atmıştı." (Vakit, 15 Mart 2007)

İŞTE BENİM 10 VAZGEÇİLMEZİM

El cevap:

1. Irkçı ve faşist olmadığım için, elbette "Erdoğan´a hayır ve bir Ermeni´ye evet!"

2. Evet, imam hatip okullarının yasal amaçlarına uygun hale getirilmelerini savunuyorum!

3. Evet, "başörtüsü"ne değil, kamusal alanda "türban"a karşıyım. Türban, imam hatipler gerçek alanlarına çekildikten sonra da en az 20-25 yıl daha yasak kalmalıdır.

4. "Prof" sıfatı bana Vakit Gazetesi tarafından telif (!) karşılığı olarak armağan edilmiştir.

5. Müslüman Mağriplilerin, mini etekli kızı diri diri yaktıkları Paris Polis Müdürlüğü ve adliyesinin kayıtlarında vardır. Vakit Gazetesi yalan söylemektedir.

6. Vakit Gazetesi, iflah olmaz bir ırkçı ve faşist olduğunu dünyaya ilan etmektedir.

7. Başbakan Erdoğan´ın cumhurbaşkanı olmasına Cumhuriyet ilkeleri nedeniyle karşıyım. Cumhuriyet ilkelerine bağlı ve Anayasa´da belirtilen koşulları haiz her TC vatandaşı, cumhurbaşkanı olabileceği gibi Türk kökenli olmayan, Müslüman olmayan, herhangi bir dine mensup olmayan, dinsiz olan bir TC vatandaşı da bu göreve gelebilir, gelebilmelidir. Ermeni kökenli vatandaşımız için özel koşul "Ermeni soykırımını savunmamak", Rum vatandaşlarımız için de "megali idea"dan yana olmamaktır. Elbette Anayasa´nın ilk dört maddesi ile sorunu olmayacak ve laikliği yeniden tanımlamaya kalkışmayacak.

8. Türkiye´yi eyaletlere bölmeyecek; alt kimlik, üst kimlik bilmişliği yapmayacak, yani Türk ulusunu post-kolonyal (sömürgecilik sonrası) terminoloji ile paramparça etmeyecek.

9. "Laiklik tabii elden gidecek", "Laik ve Müslüman olunmaz", "Egemenlik Allah´ındır", "Benim referansım Kuran´dır", "Demokrasi beni amacıma götürecek tramvaydır", "Yahu bu milletin bütünlüğü ´Ne Mutlu Türküm diyene´ ifadesiyle sağlanır mı? Osmanlı 30 aşkın etnik grubu ümmet düşüncesiyle bir arada tuttu" demeyecek.

10. El Kadı´ya kefil olmayacak; Danıştay ve Yargıtay´a "Diyanet´e sor", AİHM´ye ´Ulemaya sor" demeyecek; halkı 72 millete bölmeyecek ve devrim yasalarına bağlı herkes Türkiye Cumhuriyeti´ne cumhurbaşkanı olabilir.

MAHÇUPYAN İÇİN DE GEÇERLİ

Recep Tayyip Erdoğan´ın cumhurbaşkanlığı adaylığını kabul edebilmem için bu koşulları kabul ettiğini belirten bir metni noter kanalıyla Türk halkına ilan etmelidir. Bu koşullar Etyen Mahçupyan için de geçerlidir.
http://www.bnradw.com/b.j