Gündem
28 Ağu 2024 13:58 Son Güncelleme: 28 Ağu 2024 14:03

Erdoğan gördüğü pankart sonrası harekete geçti: Ada ameliyatı için İstanbul'a getiriliyor

Bitlis'te Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım isteyen 9 yaşındaki Ada Koçyiğit, göz ameliyatı için İstanbul’a götürülecek. Aile, maddi imkansızlıklar nedeniyle tedaviyi sürdürememişti.

Bitlis'te düzenlenen "Kamu ve Özel Sektör Yatırımları Toplu Açılış Töreni" sırasında 9 yaşındaki Ada Koçyiğit, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan göz ameliyatı için yardım istedi. Küçük Ada’nın "Göz ameliyatıma destek ol Tayyip dede" yazılı pankartı, törende Erdoğan’ın dikkatini çekti. Bunun üzerine Cumhurbaşkanı, doktorunu ailenin yanına göndererek yardım sürecini başlattı.

Ada, 2018 yılında geçirdiği bir kazada kafasını çarptıktan sonra gözünde kayma meydana gelmiş ve bu durum denge problemleri yaratmıştı. Ailesi tarafından İstanbul ve Batman'daki çeşitli hastanelere götürülen Ada, bir ameliyat geçirmiş olmasına rağmen maddi zorluklar nedeniyle tedavi süreci devam edemedi.

Malazgirt Zaferi’nin 953. yıl dönümü kutlamalarına katılmak üzere Bitlis’e gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan’a seslerini duyurmak isteyen Ada ve ailesi, pankart açarak yardım talebinde bulundu. Erdoğan’ın girişimleri sonucunda Ada’nın İstanbul’da göz ameliyatı olmasına karar verildi.

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, ailenin sağlık durumuyla ilgilenerek süreç hakkında bilgi aldı. Tedavi için İstanbul’daki Beyoğlu Göz Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edilecek olan Ada, Cumhurbaşkanı’na desteği için teşekkür etti ve tek isteğinin sağlığına kavuşmak olduğunu söyledi.

Ada’nın babası Musa Koçyiğit, kızının tedavi sürecini anlatırken 2018’de başlayan sağlık sorunlarıyla mücadele ettiklerini ve maddi olanaksızlıklar nedeniyle tedaviyi sürdüremediklerini belirtti. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ilgisi ve desteği sayesinde yeniden umutlandıklarını dile getiren Koçyiğit, tedavi sürecinin İstanbul’da devam edeceğini ve kızının sağlığına kavuşmasını umut ettiklerini söyledi.

Aile, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve yetkililere teşekkür ederek, kızlarının yeniden sağlığına kavuşması için sabırsızlandıklarını ifade etti.