Gündem
04 Eki 2024 10:56 Son Güncelleme: 04 Eki 2024 11:19

Erdoğan-Bahçeli görüşmesinde gündeme gelen 3 başlık! Ziyaretin detayları belli oldu…

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün MHP Lideri Bahçeli’yi Çayyolu’ndaki konutunda ziyaret etti. Yaklaşık 45 dakika süren Erdoğan-Bahçeli görüşmesinin ana gündem maddeleri, İsrail’in Lübnan’a saldırıları, Meclis’teki yeni dönem ve sivil anayasa oldu.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün MHP Lideri Devlet Bahçeli’yi Çayyolu’ndaki konutunda ziyaret etti. Yaklaşık 45 dakika süren Erdoğan-Bahçeli görüşmesinin ana gündem maddeleri, İsrail’in Lübnan’a saldırıları, Meclis’teki yeni dönem ve sivil anayasa oldu. İkili arasında bahsi geçen konulardan biri de ekonomik gelişmelerdi.

Erdoğan'ın aracı saat tam 14.00'te Bahçeli'nin konutunun kapısına ulaştı. Selamlaşmanın ardından iki lider Bahçeli'nin konutuna geçti. İki liderin de günlük programında yer almadığı belirtilen zirve, Bahçeli'nin Beytepe'deki konutunda gerçekleşti. Yaklaşık 40 dakika süren görüşme sonunda, MHP lideri, Erdoğan'ı kapıya kadar uğurladı.

Hürriyet’ten Ebru Karatosun’un aktardığına göre, Erdoğan ve Bahçeli’nin basına kapalı toplantısında öncelikli başlık yeni anayasa çalışmaları oldu. İki lider, özellikle Meclis’in açılmasıyla beraber gündeme gelecek konuları masaya yatırdı.

Meclis’teki yeni dönem de önemli başlıklar arasındaydı. Yeni yasa çalışmalarının yanı sıra, Bahçeli Meclis açılışında DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, DEM Parti Grup Başkanvekili Sezai Temelli, DEM Parti Van Milletvekili Pervin Buldan ve DEM Parti Ağrı Milletvekili Sırrı Sakık’ın da olduğu milletvekilleriyle tokalaşmıştı. Tokalaşmaya ilişkin olarak Bahçeli, “Yeni bir döneme giriyoruz. Dünyada barış isterken kendi ülkemizde barışı sağlamak lazım” demişti. Erdoğan ve Bahçeli’nin önümüzdeki süreçte siyaseten atılabilecek adımları değerlendirdiği kaydedildi.

Bunların yanı sıra, İsrail’in Lübnan’a yönelik başlattığı saldırılar ve sonrasında İran’ın İsrail’e yönelik saldırılarıyla beraber Ortadoğu’daki gelişmeler de gündeme geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Ortadoğu’daki son gelişmelerle ilgili yaşanan süreci Bahçeli ile değerlendirdiği ifade edildi.

Ayrıca, ekonomik gelişmelerin de gündeme geldiği görüşmede, liderlerin enflasyon ve hayat pahalılığıyla mücadelenin tavizsiz bir şekilde devam edeceğini vurguladığı belirtildi.