Politika
16 Haz 2024 12:15 Son Güncelleme: 16 Haz 2024 12:17

Erdoğan-Akşener görüşmesi 'İYİ Parti’yi karıştırdı'! 4 farklı yorum geldi…

İYİ Parti’nin eski başkanı Meral Akşener’in Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yaptığı ziyarete İYİ Parti içinden 4 farklı yorum geldi.

31 Mart Yerel Seçimleri’nden sonra İYİ Parti Genel Başkanlığı’nı bırakan Meral Akşener, geçtiğimiz günlerde AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı ziyaret etti.

Külliye’de gerçekleşen görüşme İYİ Parti içinde büyük tartışmalara neden oldu.

Ziyareti Cumhurbaşkanlığından yapılan duyuru ile öğrenen parti yöneticilerinden sert açıklamalar geldi.

Gazete Duvar’da yer alan habere göre İYİ Parti kulislerini hareketlendiren ziyaret için partililerin şu yorumları dikkat çekti:

-Cumhurbaşkanı Erdoğan olası anayasa değişikliği için Akşener’in İYİ Parti grubu üzerindeki etkisini ölçtü. Ama ne mevcut yönetim ne de Akşener’in destek vereceğini açıklayacağı bir anayasa sürecine evet diyecek İYİ Parti milletvekili sayısı bir elin parmağını geçmez.

-Amaç İYİ Parti’yi karıştırmak. Cumhurbaşkanı çift kutuplu siyasetin devamını istiyor. İYİ Parti karışırsa tek rakip CHP kalacak. Erdoğan rakibinin CHP olmasından memnun.

-Kongre sonrası bu sisteme güç verecek bir hareket içinde olmayacağımızı anlatıyor, tek adam sistemine karşı güçlü bir itiraz geliştiriyoruz. Bu görüşme ile Saray itirazımız itibarsızlaştırılmak isteniyor.

-Akşener ne umdu bilmiyoruz ama bu görüşmenin kazananı Erdoğan. Görüşme sonrası fotoğrafa bakanlar “Onu da ayağına getirtti, bravo” dediler. Erdoğan liderliği perçinlendi.