Gündem
29 Eyl 2024 21:25 Son Güncelleme: 29 Eyl 2024 21:50

Erden Timur hakkında ABD'de gözaltı iddiası! FBI ajanlarından 'Eric Adams' sorusu

Eski Galatasaray SK yöneticisi ve Nef İnşaat şirketinin sahibi Erden Timur'un ABD'nin New York gözaltına alındığı iddiası gündem olmuştu. Yapılan açıklamada gözaltının olmadığı ve Eric Adams soruşturması kapsamında Erden Timur'un bilgisine başvurulduğu aktarıldı. Erden Timur olayla ilgili yaptığı açıklamada "Eric Adams'a bağış adı altında para verip vermediğimi sordular. Kimse benden böyle bir istekte bulunmadı, ben de kimseye bağış yapmadım dedim" dedi.

Avukat, iş insanı ve eski Galatasaray SK yöneticisi Erden Timur'un, ABD'de gözaltına alındığı iddia edildi. New York'ta FBI ajanlarının Timur'a New York Belediye Başkanı Eric Adams'la ilgili ilgili sorular sorulduğu aktarıldı.

MEHMET SÜMER: 'HAVALİMANINDA GÖZALTINA ALINDI'

Gelişmeyi sosyal medyada hesabından VOA muhabiri Mehmet Sümer duyurdu.

Sümer paylaşımında şunları ifade etti:

"Brooklyn'de bir inşaat yatırımı olan Nef İnşaat şirketinin sahibi Erden Timur'la görüştüm.

Kendisi iki gün önce New York'a geldiğinde FBI tarafından JFK Havalimanı'nda gözaltına alınarak kendisine New York Belediye Başkanı Eric Adams'la ilgili ilgili sorular sorulduğunu doğruladı.

Timur kendisine Adams'ın kampanyasına bağış yapıp yapmadığının sorulduğunu kendisinin de bağış yapmadığını söylediğini anlattı."

"GÖZALTI DEĞİL BİLGİSİNE BAŞVURULDU"

Sümer daha sonra yeni bir açıklama yaparak "Erden Timur şimdi tekrar aradı kendisine gözaltı işleminin uygulanmadığını sadece bilgisinin alınıp herhangi bir imzalı tutanak benzeri bir şey imzalamadan herhangi bir yasal işlem olmadan havalimanından çıktığını söyledi" dedi.

ERDEN TİMUR'DAN AÇIKLAMA GELDİ

Hakkında ABD'nin New York eyaletinde FBI tarafından gözaltına alındığı şeklinde haberler çıkan Galatasaray'ın eski yöneticisi Erden Timur açıklamada bulundu.

İddiaların asılsız olduğunu söyleyen Erden Timur "Fenerbahçe maçını izliyordum. Sosyal medyaya gözaltına alındığım ile ilgili haber düşmüş. Doğruluğu yok. NEF Filarmoni Orkestrası için New York’a geldik. Burada ABD’de iş yaptığımız için görevliler New York Belediye Başkanı Eric Adams'a bağış yapıp yapmadığımızı sordu. Gözaltı gibi bir durum hiç olmadı" dedi.