Epstein kurbanı kadından kan donduran sözler: Günde 3 kez tecavüze uğruyordum - Sayfa 4

GİZEMLİ BİR YÜKSELİŞİ VAR
New York Magazine'in 2002 yılındaki portresine göre Epstein'in yükselişi gizemlerle dolu. Kimi tanıyanlar servetini olduğundan daha fazla gösterdiğini, hava atmayı sevdiğini anlatıyor. Bankacılıkta kısa sürede yükseliyor, ayrılıp kendi yatırım danışmanlığı firmasını kuruyor. 

427
Epstein kurbanı kadından kan donduran sözler: Günde 3 kez tecavüze uğruyordum - Sayfa 5

Genç ve güzel kadınların asistan olarak çalıştığı şirkette Epstein'den başka yatırım danışmanı yok, müşterilerle tek tek kendisi ilgileniyor. Genellikle başka para birimlerindeki kur oynamalarına yatırım yaparak çok kazandırıyor, aldığı yüzde 0.5'lik komisyonla kendisi de çok kazanıyor.

527
Epstein kurbanı kadından kan donduran sözler: Günde 3 kez tecavüze uğruyordum - Sayfa 6

SERVET SAHİPLERİNİN SERVETLERİNİ KATLADI
Bankacılıkta yeni olmasına rağmen nasıl bu kadar çabuk yükseldiği, ciddi birikimi olanların neden parasını Epstein'e daha kendini kanıtlamadan teslim ettiği o zaman da bir muamma. Ama kesin olan Epstein'in matematik zekasını kullanarak yatırım araçlarını çözdüğü, müşterilerini doğru yönlendirdiği ve servet sahiplerinin servetlerini daha da katladığı. O zamanlar 500 milyon dolarlık yatırım yapmak isteyen birini "Benim için çok küçük bir portföy" diye reddediyormuş.

627
Epstein kurbanı kadından kan donduran sözler: Günde 3 kez tecavüze uğruyordum - Sayfa 7

TAM BİR NEW YORK HİKAYESİ
Epstein gerçek bir New York karakteri. Sadece New York'ta kendini icat edebilir, Bill Clinton'dan Donald Trump'a, hatta Stephen Hawking'e kadar geniş bir çevreyi ancak burada kurabilirdi. Çünkü New York ilişkilerin karşılıklı çıkar üzerine ilerlediği, insanların sosyal ağlarını alışveriş üzerine inşa ettiği bir yer. Epstein'in okuldayken "keşfedilmesi,"sonradan zenginlerin paralarını yönetmesi ve bu arada kendisinin de çok zengin olması şaşırtıcı değil.

727