Epstein kurbanı kadından kan donduran sözler: Günde 3 kez tecavüze uğruyordum - Sayfa 20

Aksine çıkan kanıtlar, üzerine komplo teorileri inşa edilen isimlerin haksız yere suçlandığını ortaya koyuyor. Epstein'in çevresini, ilişkilerini fazla abarttığı, başkalarına hava atmak için ünlü isimlerin adını kullandığı da bir başka gerçek. Atlantic City'e gidiyorlar, Epstein birden "Trump'ı arayalım," diyor mesela. "Şimdi Leonardo'yla konuştum," diyor DiCaprio'yu kastederek. "Cate'ti arayan," diye Blanchett'le hava atıyor. Bu isimlerle gerçekten konuştu mu, gerçekten telefonda mıydı bilmiyoruz. Üçüncü şahıslara hava atmış, onlar da inanmış ve aktarmış.

2027
Epstein kurbanı kadından kan donduran sözler: Günde 3 kez tecavüze uğruyordum - Sayfa 21

Çok zengin ve çok ünlülerle arkadaşlık yapan insanları tanıdım. Çok ünlü ve çok zenginlerle gerçekten arkadaşlık yapanlarla çok ünlü ve çok zenginlerle arkadaşlık yapıyormuş gibi gözükenleri ayıran temel bir davranış şekli vardır. Gerçekten dostluk yapanlar çok zengin ve çok ünlülerin adlarıyla başkalarına hava atmazlar.

2127
Epstein kurbanı kadından kan donduran sözler: Günde 3 kez tecavüze uğruyordum - Sayfa 22

ÇIKAR ÜZERİNE KURULU
Şüpheye mahal vermeyecek bir nokta iktidar sahibi isimlerin Epstein'le kurdukları çıkar ilişkisi. Ortada illaki fuhuş yok, ama zengin bir adamın sunduğu imkanlardan herkes faydalanmak istemiş. Afrika'da tura çıkan Bill Clinton geziyi bedava getirmek için Epstein'in uçağını kullanmış. Amerikan Başkanı bile olsanız hanutun ayrı bir cazibesi var demek ki.

2227
Epstein kurbanı kadından kan donduran sözler: Günde 3 kez tecavüze uğruyordum - Sayfa 23

MIT ve Harvard gibi okullardaki bilim insanları çok masraflı araştırmalarının bütçesi için Epstein'in bağışlarından faydalanmış. Ama akademi zaten bu bağışlarla ayakta kalıyor, kaç şaibeli ismin adı binalara verilip geri alınmadı ki…

2327