En riskli bölgeler sıraladı... Ahmet Ercan'dan korkutan açıklama: 17 Ağustos'dan daha büyük olacak!

Marmara ve İstanbul için deprem uyarıları uzmanlar tarafından yapılmaya devam ediyor. Prof. Dr. Ahmet Ercan yeni deprem uyarısında bulundu. Ercan, İstanbul'un tehlike altında olan bölgelerini tek tek açıkladı. Kapıdaki büyük tehlikeye dikkat çekti. Ercan, Marmara Bölgesi'ndeki iki bölgede büyük deprem beklediğini kaydederek yıkımın 17 Ağustos 1999'daki Gölcük depreminden daha kötü olacağını belirtti.

En riskli bölgeler sıraladı... Ahmet Ercan'dan korkutan açıklama: 17 Ağustos'dan daha büyük olacak! - Sayfa 1

Jeofizik yüksek mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, İstanbul'un en riskli ilçeleri ile en güvenli bölgelerini söyledi ve olası bir Marmara depreminin etkisinin 17 Ağustos 1999 tarihindeki Gölcük merkezli depremden büyük olacağını kaydetti.

118
En riskli bölgeler sıraladı... Ahmet Ercan'dan korkutan açıklama: 17 Ağustos'dan daha büyük olacak! - Sayfa 2

Marmara Bölgesinde iki deprem beklediğini belirten Ercan, birinci sırada İstanbul'un Küçükçekmece ilçesini işaret ederken, ikinci deprem için Tekirdağ'a dikkati çekti.

218
En riskli bölgeler sıraladı... Ahmet Ercan'dan korkutan açıklama: 17 Ağustos'dan daha büyük olacak! - Sayfa 3

"AVRUPA YAKASI'NIN ZARAR GÖRME RİSKİ YÜZDE 65"

Ercan, olası bir depremde Avrupa Yakası'nın zarar görme riskini yüzde 65 olarak açıklarken, Anadolu'nun zarar görme riskinin yüzde 35 olduğunu belirtti.

318
En riskli bölgeler sıraladı... Ahmet Ercan'dan korkutan açıklama: 17 Ağustos'dan daha büyük olacak! - Sayfa 4

"Bunun başlıca nedenleri deprem odağı Avrupa Yakası'nın önünde olacak. Yani şehrin en yoğun yapılaşmasının kilometrekare başına 3500-4500 kişinin bulunduğu Küçükçekmece civarında olacak" ifadelerini kullanan Ercan, "Avrupa'daki yapılar göreceli olarak daha eski, nitelikleri düşük, yönetmelikleri sağlamıyor" dedi.

418