En düşük memur maaşı hesaplandı: İşte meslek meslek yeni maaş tablosu

Son gelen enflasyon tahminleri zam oranlarını değiştirdi. Yeni beklentilere göre memur maaş tablosu ve en düşük memur maaşı ortaya çıktı. İşte beklenen zam oranları.

En düşük memur maaşı hesaplandı: İşte meslek meslek yeni maaş tablosu - Sayfa 1

 Memur zammı​ 2025 beklentileri şekillendi. Memur zammı için merak edilen oranlar yeni enflasyon​ beklentileri ile ortaya çıktı. Meslek meslek yeni memur maaşları hesaplandı. 6 ayda bir olmak üzere 2 kez zam alan memurların gözü ocak ayında.

17
En düşük memur maaşı hesaplandı: İşte meslek meslek yeni maaş tablosu - Sayfa 2

Memur ve memur emeklileri Ocak'ta enflasyon farkı yanında yüzde 6 toplu sözleşme zammı alacak. Enflasyon oranlarına göre şekillenecek zam oranı ortaya çıktı. Kurumlar yıl sonu enflasyon beklentilerini peş peşe açıkladı. 4 hesapta yeni memur maaş​ zammı son tabloyu şekillendirdi.

27
En düşük memur maaşı hesaplandı: İşte meslek meslek yeni maaş tablosu - Sayfa 3

Yılın geri kalanında kritik önem taşıyan 6 enflasyon verisinden ikisi belli oldu. TÜİK verilerine göre temmuz ayında enflasyon aylık yüzde 3,32 olarak, ağustos ayında ise yüzde 2,47 olarak gerçekleşti. 2 aylık toplam fark yüzde 5,77 oldu. Gözler ise eylül ayı enflasyon rakamlarına çevrildi. Eylülün ardından Ekim, Kasım ve Aralık verilerinin belli olmasıyla 6 aylık enflasyon farkı netleşecek. Bu verilerin ardından toplu sözleşme zammı eklenecek ve nihai memur zammı belirlenecek.

37
En düşük memur maaşı hesaplandı: İşte meslek meslek yeni maaş tablosu - Sayfa 4

2024 Ocak ayında memur toplu sözleşme zammı yüzde 15, temmuzda yüzde 10 olarak uygulandı. 2025 Ocak döneminde ise yüzde 6 olacak. Enflasyonun toplu sözleşme zam oranını aşması halinde hesaplanan enflasyon farkı bir sonraki 6 aylık dönemin maaş zammına ekleniyor. Enflasyon farkı bir önceki dönemin toplu sözleşme zammının üzerindeki enflasyonu ifade ederken, bu rakama yeni toplu sözleşme zammı ilave edilerek zam oranı belirleniyor.

47