En düşük emekli maaşında formül belli oldu! - Sayfa 4

Dirice, "Bildiğiniz üzere SSK, BAĞ-KUR emeklileri yılda 2 kez 6 aylık enflasyon oranı kadar zam alıyor. Bu rakam Temmuz ayında yüzde 24,73 olarak gerçekleşti. Memurlar ve memur emeklileri ise enflasyon farkına ilaveten toplu sözleşme zammı alıyor. Burada enflasyon farkı bir önceki dönemde verilen toplu sözleşme zammının üzerindeki 6 aylık enflasyon oranını ifade ediyor. Temmuz ayında memur ve memur emeklisi yüzde 19,31 zam aldı" dedi.

418
En düşük emekli maaşında formül belli oldu! - Sayfa 5

Uzman isim, memur ve memur emeklisinin Temmuz ayında yüzde 10 toplu sözleşme zammı aldığına dikkat çekerek, bu rakamın Ocak 2025 için yüzde 6, Temmuz 2025 için yüzde 5 olacağını ifade etti.

518
En düşük emekli maaşında formül belli oldu! - Sayfa 6

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI İÇİN ‘15 BİN TL’ FORMÜLÜ
En düşük emekli maaşının Ocak ayında yeniden değerlendirileceğini ifade eden uzman isim, hükümetin masasında 15 bin TL rakamının olduğunu açıkladı.

618
En düşük emekli maaşında formül belli oldu! - Sayfa 7

Dirice, emeklinin taban aylık hesaplamasında bir takım göstergelerin dikkate alındığını ancak en önemli bir kıstasın bütçe hesaplaması olduğunu açıkladı. Uzman isim, "Burada Hazine desteği söz konusu. Taban aylıkta rakam daha çok bütçe hesaplamasıyla resen belirleniyor. Özellikle şu oran dikkate alınıyor diyemeyiz. Hükümetin masasında 14-15 bin TL rakamı bulunuyor." dedi.

718