Gündem
04 Mar 2010 09:02 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:08

"EMİNE ERDOĞAN LÜKS ALIŞVERİŞ VE GÖSTERİŞ TUTKUNUDUR!.." ERZİNCAN İDDİANAMESİNDE ŞOK!..

Erzincan davası iddianamesine, Emine Erdoğan'ın, ünlü Harvey Nichols mağazasını kapattırıp alışveriş yaptığı iddiası da girdi. Bayan Erdoğan, iddiayı reddederek 10 bin liralık tazminat davası açmıştı.

Orgeneral Saldıray Berk ile Başsavcı İlhan Cihaner'in de sanık olduğu davanın iddianamesine, Başbakan Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın, ünlü Harvey Nichols mağazasından alışveriş yaptığı iddiası da girdi. Emine Erdoğan'ın Kanyon alışveriş merkezindeki bu mağazayı kapattırıp, arkadaşlarıyla birlikte alışveriş yaptığı öne sürülmüş, bayan Erdoğan da 10 bin liralık tazminat davası açmıştı. Erzurum Özel yetkili Cumhuriyet Savcılığınca hazırlanan iddianamede, 3. Ordu İstihbarat Başkanlığında görevli Astsubay A.S'ye ait olduğu iddia edilen hard disk içerisinde Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Erdoğan ile çok sayıda milletvekilinin eşleri hakkında dosyalar bulunduğu anlatılıyor. İddianamede, "Sayın Başbakan Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan'ın çok lüks alışveriş merkezlerinde bulunan mağazaları kapattıracak kadar lüks alışverişe, gösterişe düşkün olduklarına varana kadar değerlendirmeler yapıldığına ilişkin, fotoğraflarla desteklenmiş suni sunumlar bulunmuştur. Cumhurbaşkanı ve Başbakanı, eşlerinden dolayı yıpratmak amaçlanmıştır'' denildi. Sanık olan astsubay ise ifadesinde, eşlere ilişkin bilgileri internetten indirdiğini söyledi. ''KANYON DA MAĞAZA KAPATILDI'' Emine Erdoğan ile ilgili bu iddia ilk olarak Vatan Gazetesinde Mustafa Mutlu tarafından, 19 Aralık 2007 günü dile getirilmişti. Mutlu, Emine Erdoğan'ın, İstanbul'daki Kanyon alışveriş merkezinde bulunan İngiliz Harvey Nichols mağazasından giyindiğini öne sürmüş ve ''Bu mağazada en pahalı ürün 14 bin dolarlık Bottega Veneta marka çanta.. En ucuz ürün ise 20 dolara çorap... Emine Hanım her ayın belli günlerinde, birkaç yakın arkadaşıyla akşam saatlerinde Kanyon'a gelir ve garajdan özel bir asansörle bu mağazaya çıkarmış'' diye yazmıştı.

Emine Erdoğan, ''Kişilik haklarına saldırıda bulunulduğu" iddiasıyla Vatan Gazetesi ve Mustafa Mutlu aleyhine 10 bin TL'lik tazminat davası açtı. Dava dilekçesinde, "Emine Erdoğan'ın, her ay düzenli olarak mağaza kapattırması asla söz konusu olmadığı gibi, adı geçen mağazadan hiçbir zaman alışveriş yapmamıştır" denildi.

Gazeteport