Emekliye ek zamda 'Cumhuriyet' ikramiyesi! Bir kereye mahsus 5 bin TL… - Sayfa 6

“Emekli aylıklarına Ekim ayında beklenti seyyanen bir artış olması yönünde. Ocak ayında da enflasyon artışı verilecek” ifadelerini kullanan Erdursun, “Böyle giderse Ocak ayı için ikinci altı ayda yani Temmuz’dan Aralık ayına kadarki dönemde yüzde 51 seviyelerinde bir farkın verilmesi gerekiyor. Ocak ayındaki refah payı ile artacak maaşlar için öncesinde Ekim ayında tüm emeklilere bir iyileştirme yapılması gerekiyor” şeklinde konuştu.

69
Emekliye ek zamda 'Cumhuriyet' ikramiyesi! Bir kereye mahsus 5 bin TL… - Sayfa 7

SADECE İKİ AYDA YÜZDE 17’LİK ZAM

Bilindiği üzere SGK ve Bağ-Kur emekli maaşı 6 aylık enflasyon oranlarına göre belirleniyor. Emekli maaşı zammı hesaplaması yapan milyonlarca kişi için Temmuz ayı enflasyonu yüzde 9,49 olarak açıklanmıştı. 

79
Emekliye ek zamda 'Cumhuriyet' ikramiyesi! Bir kereye mahsus 5 bin TL… - Sayfa 8

Şimdi gözler 4 Ekim Pazartesi günü belli olacak Ağustos Ayı enflasyon rakamlarına çevrildi. Enflasyonun Ağustos’ta yüzde 7,08 seviyesinde olması bekleniyor. Böylece iki aylık enflasyon oranının 17,24 olması bekleniyor.

89
Emekliye ek zamda 'Cumhuriyet' ikramiyesi! Bir kereye mahsus 5 bin TL… - Sayfa 9

ENFLASYONA EK 10 PUANLIK SEYYANEN ZAM

Merkez Bankası Başkanı Sayın Hafize Gaye Erkan ise, yıl sonu enflasyon tahminini yüzde 58 olarak açıklamıştı. Yapılan aktüeryal hesaplama ile Temmuz-Aralık döneminde enflasyonun yüzde 31,90 yani kabaca yüzde 32’lik bir oranda olması bekleniyor. Bu oran SGK ve Bağ-Kur emeklileri için verilecek zammı işaret ederken, 10 puanlık seyyanen zammın da Ocak 2024’te emeklilere verilmesi gündemde.

99