Emeklilik sisteminde yeni formül ortaya çıktı! Köklü değişiklik yolda…

Bu yıl emekli olacakların maaşlarının, hesaplama yöntemine bağlı olarak 2025'te emekli olacaklara göre yüzde 30 daha yüksek olmasının yarattığı dengesizlikler üzerine çalışmalar sürüyor. Ekonomi yönetimi, emeklilik sisteminde köklü değişiklikleri içeren bir paketin hazırlığına devam ediyor.

Emeklilik sisteminde yeni formül ortaya çıktı! Köklü değişiklik yolda… - Sayfa 1

Hem maaş farkı, hem en düşük emekli aylığı sorunu aynı pakette gündeme gelebilir. Hesaplama yöntemi kaynaklı 2024 yılında emekli olacakların aylıklarının 2025’te emekli olacaklara göre yüzde 30 daha yüksek olması sebebiyle yığılmaların önlenmesine yönelik çalışmalar sürüyor.

112
Emeklilik sisteminde yeni formül ortaya çıktı! Köklü değişiklik yolda… - Sayfa 2

Ekonomim'de yer alan bilgilere göre, ekonomi yönetimi şu anda uygulamanın etki analizi üzerinde çalışıyor. Bir yandan uygulamanın bütçeye getirisi ve götürüsüne bakılırken, diğer yandan da düzenlemenin hangi yöntemle yapılacağı yönünde çalışmalar yapılıyor.

212
Emeklilik sisteminde yeni formül ortaya çıktı! Köklü değişiklik yolda… - Sayfa 3

Çalışmanın sonucuna göre yönetmelik gibi ikincil mevzuat yeterliyse, sorun yasal düzenleme yapılmadan çözülecek.

312
Emeklilik sisteminde yeni formül ortaya çıktı! Köklü değişiklik yolda… - Sayfa 4

Aylıklarda hesaplama yöntemi kaynaklı 2024 yılında emekli olacakların, takip eden yıllara göre yüzde 30 daha yüksek aylık alacak olmaları bu yıl emekli olacakların sayısında ciddi artış yaşatacak.

412