Emekli olmak isteyene yüksek maaş fırsatı! Uyarılar peş peşe geldi

Vatandaşlar herhangi bir hak kaybı yaşamamak adına emekliliği hak etmiş durumdayken 2024'te mi yoksa 2025'te mi emekli olunmalı diye araştırma içerisine giriyorlar. Peki, emekli olmak için doğru tarih ne zaman? Sosyal güvenlik uzmanı Emin Yılmaz, bununla ilgili yaptığı hesaplamaları ve çok çarpıcı bilgileri paylaştı.

Emekli olmak isteyene yüksek maaş fırsatı! Uyarılar peş peşe geldi - Sayfa 1

Yeni emekli olacakların en çok merak ettiği konulardan bir tanesi "Ne zaman emekli olunmalı? 2024 mü, 2025 mi?" sorusu. Bununla alakalı pek çok farklı hesaplama yapılırken prim tutarı da önemli bir rol oynuyor. Sosyal güvenlik uzmanı Emin Yılmaz, merak edilen konuyla ilgili bilgiler verdi. İşte detaylar...

123
Emekli olmak isteyene yüksek maaş fırsatı! Uyarılar peş peşe geldi - Sayfa 2

Sözcü TV canlı yayınında Gülinay Selçuk "Bir baz etkisi meselesi var. Emekli olmuş olmamış herkesi etkileyecek bir süreç var 2025'in 1 Ocak'ından itibaren.

223
Emekli olmak isteyene yüksek maaş fırsatı! Uyarılar peş peşe geldi - Sayfa 3

Ama emekliliği hak eden ama emekli olma isteğini beyan etmeyen kişiler için hangi tarih daha anlamlı, hangi tarih daha aslında maaşa olumlu yönde etki eder?" şeklinde bir soru yöneltti.

323
Emekli olmak isteyene yüksek maaş fırsatı! Uyarılar peş peşe geldi - Sayfa 4

Sosyal güvenlik uzmanı Emin Yılmaz ise şu açıklamalarda bulundu:

"Çok merak ediliyor. Özellikle vatandaşlarımız hak kayıplarına yol açmamak amaçlı, daha yüksek emekli maaşı almak amaçlı bu sene mi yoksa önümüzdeki sene mi emeklilikle ilgili birçok şu an kamuoyunda hesaplar yapılıyor.

423