Emekli milyonlara yeni yılda yüzde sıfır zam şoku! Uzman isim kötü senaryoyu açıkladı

Ocak ayına son 3 ay kala emekliler gözlerini 2025'in ilk ayına çevirdi. Rakamların konuşulduğu ve sürekli olarak hesaplamaların yapıldığı bugünlerde emekliler alacakları zam oranını merak ediyor. Yüzde sıfır zam oranı ile karşı karşıya olan emekliler için SGK Uzmanı Emin Yılmaz açıklamalarda bulundu. Yılmaz, yıl sonu enflasyon tahminlerine göre tek tek maaş zamlarını hesapladı.

Emekli milyonlara yeni yılda yüzde sıfır zam şoku! Uzman isim kötü senaryoyu açıkladı - Sayfa 1

Emekliler ocak ve temmuz olmak üzere 6 ayda 1 zam alıyor. Ocak-Temmuz arasında yüzde 24.73 oranında zam alan emekliler gözünü ocak ayına çevirdi. Temmuz ve ağustos ayının enflasyon oranının bilindiği bu dönemde son 4 ayın enflasyon oranına göre emeklilerin alacağı zam oranı belirlenmiş olacak.

117
Emekli milyonlara yeni yılda yüzde sıfır zam şoku! Uzman isim kötü senaryoyu açıkladı - Sayfa 2

CANLI YAYINDA TEK TEK HESAPLADI! EMEKLİLER 0 ZAM İLE KARŞI KARŞIYA

SZC TV'de emekli, memur emeklisi ve asgari ücretlinin ne kadar zam alacağını hesaplayan SGK Uzmanı Emin Yılmaz, çarpıcı açıklamalarda bulundu.

217
Emekli milyonlara yeni yılda yüzde sıfır zam şoku! Uzman isim kötü senaryoyu açıkladı - Sayfa 3

Yılmaz, OVP'yi de hatırlatarak şu şekilde ifadeler kullandı:


"Yıl sonu ile ilgili yasa koyucunun geçmiş dönemde toplamda iki ve dört dönem üzerinden ayrı ayrı hedef enflasyonlar üzerinden ve buradaki hedefleri tutturmayla ilgili OVP üzerinden açıklıyorlar. Yıl sonu enflasyonu 3 tane alternatif var. İlk 6 ayda emekliye yüzde 24.73 oranında zam verilmişti. son 6 ay için ise emeklinin alacağı zam enflasyon oranına göre şu şekilde tahmin edildi:

317
Emekli milyonlara yeni yılda yüzde sıfır zam şoku! Uzman isim kötü senaryoyu açıkladı - Sayfa 4

Yıllık enflasyon: yüzde 38 son 6 ay: yüzde 10.64

Yıllık enflasyon: yüzde 40 son 6 ay: yüzde 12.25

Yıllık enflasyon: yüzde 41.5 son 6 ay: yüzde 13.45"

417