Ellerini kabloyla bağladı, dehşeti yaşattı: 112 kayıtlarıyla gerçek ortaya çıktı - Sayfa 13

Kendini savunurken cinayet işlemek zorunda kalan kadının anlattıklarını kanıtlar cinsten olan ve dava dosyasına da giren telefon dökümü raporuna göre Özlem Şin, 112 personeline, "Ben birini öldürdüm. Ellerim çok acıyor. Yerde yatıyor. Beni koşturdu. Yatak odasından, orda yattı kaldı" gibi sözler söylüyordu. Aynı görüşmede 112 personeli ise kadını sakinleştirmeye çalışıyordu.

1318
Ellerini kabloyla bağladı, dehşeti yaşattı: 112 kayıtlarıyla gerçek ortaya çıktı - Sayfa 14

OY ÇOKLUĞU İLE BERAAT VE TAHLİYE

Ve 6 Nisan'da görülen son duruşmada sürpriz bir gelişme yaşandı. Mahkeme, oy çokluğu ile verdiği kararında, Özlem Şin'in olayın gelişiminde meşru savunmada bulunduğunu kaydederek, kadının beraatına ve tahliyesine karar verdi.

1418
Ellerini kabloyla bağladı, dehşeti yaşattı: 112 kayıtlarıyla gerçek ortaya çıktı - Sayfa 15

Karara mahkeme başkanı şerh düştü. Sanığın meşru savunma hali içinde bulunmadığı belirterek "kasten öldürme" suçundan cezalandırılması ve tutukluluk halinin devamına karar verilmesi görüşünde olduğunu kaydedip beraat ve tahliye kararına karşı çıktı.

1518
Ellerini kabloyla bağladı, dehşeti yaşattı: 112 kayıtlarıyla gerçek ortaya çıktı - Sayfa 16

Ancak duruşmanın sonunda, başkanın şerhine karşı iki üye hakimin kararı doğrultusunda, 14 aydır tutuklu bulunan Özlem Şin özgürlüğüne kavuşarak soluğu aylardır uzak kaldığı çocuklarının yanında aldı...

1618