Eleştirmenler belirledi! İşte 2022 yılının en iyi 21 dizisi… - Sayfa 22

21. This is Going to Hurt (Acıtacak)

Britanya Ulusal Sağlık Sistemi NHS'in bugünlerdeki yürek parçalayıcı, çok isabetli ve en çok da trajikomik bir portresi bu.

This is Going to Hurt'ün senaryosu Adam Kay adındaki bir doktorun anılarına dayanıyor.

İş yükü çok ağır bir Londra hastanesinin doğum ve jinekoloji bölümünde pratisyen doktor olarak çalışan Adam Kay'in hikayesi, bugün İngiltere'de bir çok doktorun boğuştuğu çalışma koşullarını, uzun çalışma saatleri ve özel hayatlar üzerinde yarattığı baskıyı çok gerçekçi bir şekilde yansıtıyor.

İngiliz aktör Ben Whishaw, en azından doğru şeyleri yapmaya çalışan ama her zaman başaramayan doktor Kay karakterinin iç dünyasındaki alt üst oluşları müthiş bir ustalıkla canlandırıyor.

Hikayede Kay, pek sevilesi bir tip değil ama bu şovun enteresan tarafı, izlerken sürekli onun başarmasını istediğinizi, onun, hastalarının ve çalışma arkadaşlarının sonunun iyi olmasını umduğunuzu farkediyorsunuz.

İngiltere hastanelerinin realitesini hiç güzelleme yapmadan ve yer yer insanın içini parçalayan olaylarla resmeden dizi, bunlara rağmen güçlü bir insan sevgisi ve kara mizah hattını çok iyi tutturuyor. Tıpkı sağlık çalışanlarının şu sırada her gün yapmak zorunda oldukları gibi.

İngiltere'de BBC iPlayer ve ABD'de AMC üzerinden izlenebiliyor. Dizinin Türkiye yayını bulunmuyor.

2222