Gündem
27 Eyl 2024 14:37 Son Güncelleme: 27 Eyl 2024 14:38

Ekrem İmamoğlu ile ilgili olay ‘Beyaz Köşk’ iddiası! Son kulisi ‘teyit ettim’ diyerek duyurdu…

YSK üyelerine ‘ahmak’ dediği gerekçesiyle siyasi yasağı istenen İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu için gözler İstinaf Mahkemesi’ne çevrilirken, CHP yönetiminin Beyaz Köşk’te yaptığı toplantının ayrıntıları ortaya çıktı. Gazeteci İsmail Küçükkaya, toplantıya katılan ve kısa süre kalan İmamoğlu’nun neler konuştuğunu aktardı.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun YSK üyelerine 'ahmak' dediği iddiasıyla açılan davada, İstanbul Anadolu 7. Asliye Ceza Mahkemesi İmamoğlu’na 2 yıl 7 ay 15 gün hapis ve 4 yıl süreyle siyasi yasak cezası verdi. İmamoğlu hakkındaki dava için gözler İstinaf Mahkemesi'ne çevrildi. Konuyla ilgili Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) hukukçu kurmayları Beyaz Köşk’te bir toplantı gerçekleştirdi.

İstinaf Mahkemesi’nin cezayı onaması durumunda CHP’nin İmamoğlu’nu Cumhurbaşkanı adayı olarak ilan edeceği iddiaları konuşulurken, gazeteci İsmail Küçükkaya çarpıcı bir kulis bilgisini paylaştı. Küçükkaya, İmamoğlu’nun kısa süre kaldığı Beyaz Köşk’teki toplantıda neler konuştuğunu açıkladı.

Halk TV’deki Yeni Bir Sabah programında konuşan Küçükkaya, İmamoğlu’nun “CHP beni Cumhurbaşkanı adayı göstersin” talebinde bulunduğunu öne sürdü.

İsmail Küçükkaya şunları söyledi:

“En az iki ayrı ciddi kaynağımdan duydum. Şimdi bir kere önce şunu söyleyeyim peşin peşin. İmamoğlu'na veya başka herhangi bir siyasiye böylesine bir dava üzerinden siyasi yasak getirilmesini asla ve kata uygu bulmam, doğru bulmam. Demokratik ve hukuk sistemine uygun bulmam.

"TEYİT ETTİM"

Bunu siyasi sonuçlarının neler üreteceğini de herkes biliyor artık. O ayrı. Ama İmamoğlu tarafının bir süredir ya bizi istinafta onanırsa Cumhurbaşkanı adayı olarak açıklasın CHP. Bunu duyuyoruz. İmamoğlu'na yakın isimlerden kurmaylarından vesaire. Fakat CHP Genel Merkezi ile İmamoğlu'nun kurmayları arasındaki toplantıda bu da konuşulmuş. Teyit ettim.

"İMAMOĞLU: BENİM ADIMI ŞİMDİDEN AÇIKLAYABİLİR CHP"

Ayrıca bir de İmamoğlu'ndan da bizzat duyyanlardan duydum. Yani İmamoğlu da söylemiş bunu. Demiş ki, ya böylesine bir hukuk dışı girişim var. Beni engellemeye çalışıyorlar. Benim adımımı şimdiden Cumhurbaşkanı adayı olarak açıklayabilir CHP.

"UYGUN BİR YÖNTEM DEĞİL"

Bu konuşulmuş tartışılmış. Ben bunu başkalarından duyuyordum da izliyordum ama İmamoğlu söylemiş mi diye iki ayrı kaynaktan teyit ettim. Evet İmamoğlu bize bunu söyledi.

Niye dedim. Niye bunu istiyor? Caydırıcı olur. Türkiye böyle bir hukuksuzluktan kurtulur demiş İmamoğlu. Ama ben bunu doğrusu uygun bir yöntem olarak görmüyorum.

"BENCE SİYASETİN MANTIĞINA AYKIRI"

Ya böyle bir şey olamaz. Bu bence siyasete siyasetin mantığına matematiğe Türkiye psikolojisine falan uygun değil. Hukuka da uygun değil daha. Şimdi düşünsenize seçim ne zaman yapılacak belli değil.

Belki de erken seçim olmayacak 2028'e. Belki de bizim öngördüğümüz gibi 2026 sonbahar ama bilemeyiz. Kim aday diye aday o belli. Hiçbir şey belli değil. E şimdi CHP böylesine bir durumda adayımız İmamoğlu diyebilir mi? Bu olmaz. Olmaz.