Ekrem İmamoğlu Cumhurbaşkanı adayı olamayacak mı? Üniversite diploması sahte iddiası...

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında siyasi yasak istenen mahkeme sonucu beklenirken şimdi de İmamoğlu'nun diploması hakkında bir iddia gündeme geldi. İmamoğlu'nun üniversite kaydının şaibeli olduğu, diplomasını da sahte olduğu öne sürüldü.

Ekrem İmamoğlu Cumhurbaşkanı adayı olamayacak mı? Üniversite diploması sahte iddiası... - Sayfa 1

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında katıldığı özel bir televizyon kanalında YSK üyelerine hakaret ettiği iddiası üzerine dava açılmıştı. İmamoğlu hakkında 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezası ve siyasi yasak kararı verilmişi. İmamoğlu davayı istinafa taşıdı, dava süreci devam ediyor.

17
Ekrem İmamoğlu Cumhurbaşkanı adayı olamayacak mı? Üniversite diploması sahte iddiası... - Sayfa 2

İmamoğlu hakkında şimdide üniversite kaydının şaibeli olduğu ve diplomasının geçersiz sayılması gerektiğine ilişkin bir iddia ortaya atıldı.

27
Ekrem İmamoğlu Cumhurbaşkanı adayı olamayacak mı? Üniversite diploması sahte iddiası... - Sayfa 3

İmamoğlu'nun İBB'nin sitesinde yer alan biyografisinde "1970 yılında Trabzon’un Akçaabat ilçesinde doğdu. Trabzon Lisesi’nden mezun olduktan sonra KKTC’de Doğu Akdeniz Üniversitesi İnşaat Mühendisliği bölümünü kazandı. Bir süre sonra kaydını Girne Amerikan Üniversitesi İletişim Fakültesi İşletme bölümüne aldırdı. KKTC’de iki yıllık eğitimin ardından İstanbul Üniversitesi İngilizce İşletme Bölümü’ne yatay geçiş yaptı ve 1994 yılında mezun oldu." ifadeleri yer aldı.

37
Ekrem İmamoğlu Cumhurbaşkanı adayı olamayacak mı? Üniversite diploması sahte iddiası... - Sayfa 4

Gazeteci Erdem Atay Youtube yayınında İmamoğlu'nun üniversite hayatı ve diploması hakkında çarpıcı iddiaları dile getirdi.

47