Ekonomideki gidişat “erken seçim” mi getirecek: SONAR Araştırma’dan çarpıcı anket!

Sözcü yazarı Aytunç Erkin, SONAR Araştırma’nın 2024 yılı Temmuz ayında, 26 ilde toplam 3 bin 271 kişi ile görüşerek gerçekleştirdiği anket sonuçlarını paylaştı.

Ekonomideki gidişat “erken seçim” mi getirecek: SONAR Araştırma’dan çarpıcı anket! - Sayfa 1

Ankette katılımcılara, “Sizce erken genel seçim yapılmalı mıdır?” sorusu yöneltildi. Ankete katılanların yüzde 51.4’ü “yapılmalı”, yüzde 42.1’i de “yapılmamalı” diye yanıt verdi.

18
Ekonomideki gidişat “erken seçim” mi getirecek: SONAR Araştırma’dan çarpıcı anket! - Sayfa 2

Haziran ayında ise erken genel seçim konusunda halkın 48.1’i erken seçime karşı çıkmıştı. SONAR, bir ay sonra gerçekleştirdiği anketin ortaya koyduğu değişimle ilgili “Yapılmamalıdır diyenlerin oranının yüzde 6 azalması dikkat çekicidir” notunu düştü.

28
Ekonomideki gidişat “erken seçim” mi getirecek: SONAR Araştırma’dan çarpıcı anket! - Sayfa 3

“Türkiye’nin en önemli sorunu sizce nedir?” sorusuna yanıt verenlerin yüzde 55.5’i “ekonomi” derken, “enflasyon/hayat pahalılığı” diyenler de 3.8. Toplamda halkın 59.3’üne göre ekonomi en büyük sorun. Sonrasında sırasıyla “göç sorunu/mülteciler”, “adaletsizlik”, “terör”, “işsizlik” geliyor.

38
Ekonomideki gidişat “erken seçim” mi getirecek: SONAR Araştırma’dan çarpıcı anket! - Sayfa 4

SONAR söz konusu sonuçlarla ilgili olarak şu değerlendirmede bulundu; “Uzun süredir ekonomi Türkiye’de toplum yaşamını etkileyen en önemli sorundur. Bu durumun bir yıl daha devam etmesi halinde iç siyasette ilginç ve önemli gelişmeler yaşanabileceği dikkate alınmalıdır.”

48