Magazin
20 Ağu 2006 11:47 Son Güncelleme: 19 Kas 2018 12:46

EĞİTİM GÜZELLİKTİR!!! TURKEY MISS UNIVERSITY 2006 START ALDI...

Türkiye´de ilk defa üniversite öğrencisi olma şartı aranan bir güzellik yarışması Turkey Miss University´ye başvurular devam ediyor.

Turkey Miss University'de 20 finalist yarışmacı 8 günlük kamp süresince yarışma için tasarlanan konsept doğrultusunda çeşitli etkinliklerde yer alacaklardır. Yarışmada derece alacak güzeller de yarışma sonrasında aynı konsept çerçevesinde çalışmalar yapacaktır.

Turkey Miss University 2006 kraliçesi, 25 Ekim - 8 Kasım tarihlerinde (Seul) Kore´de yapılacak olan World Miss University 2006 finalinde Türkiye´ yi temsil edecektir.

EĞİTİM GÜZELLİKTİR
Eğitim ve güzelliği birleştirmeyi hedefleyen Turkey Miss University 2006 organizasyonu, SMS yoluyla elde edilecek gelirin bir kısmını, Türk Silahlı Kuvvetleri Mehmetçik Vakfı eğitim fonuna aktararak, şehit ve gazi ailelerinin üniversite eğitimi gören çocuklarına katkıda bulunacaktır.

Güzelliğin ve zekânın bir töreni olan bu yarışmanın amacı; tüm dünyadan önde gelen bayan üniversite talebelerinden bir toplum hizmeti delegasyonu oluşturarak sevgi ve barış mesajı yaymalarını sağlamaktır.

AMAÇ DÜNYA BARIŞINA KATKI SAĞLAMAK
World Miss University Yarışması, uluslararası gösteriler ölçeğinde Miss Universe, Miss International, ve Miss World ile beraber önde gelen dört uluslararası yarışma arasındadır. 1986 yılında BM belirlediği Barış yılını kutlamak için Uluslararası Üniversite Başkanları Birliğinin himayesinde oluşturulan World Miss University Yarışması´nın organize edilmesi görevi, kâr amacı gütmeyen bir örgüt olan, Dışişleri Bakanlığı tarafından onaylanan, uluslararası kültür ve dostluk alışverişine adanmış Kore Uluslararası Kültür Birliğine verilmiştir.

"World Miss University Yarışması"nın hedefi insanlığın dünya barışı üzerinde yoğunlaşmasına ve küresel birleşmeyi yaymasına bir fırsat yaratmaktır. Toplumlara sıkıntı çektikleri alanlarda hizmet vermekle, (kirlenme, açlık, hastalık, bölgesel, etnik, ideolojik çatışmalar vb.) "World Miss University Barış Elçileri" dünya barışına karşı bir farkındalık oluşturmak ve onun temellerini sağlamlaştırmak için çalışırlar.

17 - 25 yaş arasında T.C. vatandaşı olan üniversite öğrencisi genç kızlar, Ankara, İzmir Antalya ve İstanbul başvuru masalarında, başvuru formu doldurarak öğrenci kimlik belgesi, 1 adet mayolu boy ve 1 adet portre fotoğrafla en geç 25 Ağustos tarihine kadar şahsen başvurarak ya da yarışmanın resmi web sitesindeki Online Başvuru Formunu doldurarak Turkey Miss University 2006´ya katılabilirler.